Menu

Sihat Secara Semulajadi dengan Alam Natura

0 Comments

Sejak akhir-akhir ni Ann selalu rasa nak ubah gaya hidup yang lebih sihat.. Bukan apa, makin hari, usia makin bertambah. Ni dah 2019.. Takkan nak tunggu dah terlantar baru lah nak sedar kan.. Takut terlambat pulak nanti bila dah mula sakit sana sini.. Masatu sesal pun tak ada guna dah.. Tapi kalau boleh, nak lah […]

Cara Hilangkan Lingkaran Gelap Bawah Mata | Cosmoderm Eye Gel Anti-Dark Circles

12 Comments

…bermanfaat untuk di kawasan mata seperti
Mencerahkan lingkaran gelap
Mengurangkan bengkak pada mata
Mengurangkan garisan halus
Menyegar & menyamankan
Menganjalkan kulit
Menggalakkan pengaliran darah

Kedai Spec Viral Terlajak Murah Sungei Wang | Eye Pro Vision

11 Comments

Sejak akhir-akhir ni Ann perasan hari-hari rasa sakit kepala.. Berdenyut-denyut! Almaklumlah, hari-hari menghadap laptop sebab tengah duk usaha nak habiskan Master journey Ann ni yang dah lama tertangguh. Dah siapkan thesis, viva pulak menanti.. Ended up, bukak spec, tidur. Penyelesaian mudah, tapi sampai bila? Ann fikir mungkin ada masalah dengan mata ke kan.. So Ann […]

Tempat Makan Best di Putrajaya: Restoran Sana Sini

0 Comment

Restoran Sana Sini. Konsep yang unik. Sambil makan, sambil main. Yang paling terhibur of course lah bebudak kan? Bertempat di dalam D’Pulze Shopping Centre, Restoran Sana Sini mempamerkan interior yang menarik, ruamg yang lapang dan selesa serta ada dedicated ruang untuk bermain. Yang paling menarik, disediakan juga eat all you can ice cream & popcorn […]

Masalah Kecik ke Masalah Besar?

0 Comment

Selalu kalau kita share masalah kat orang, ada 2 respon yang kita akan terima: “Besar masalah awak ni.. Kuat nya awak boleh hadap” “Laa kecik je ni. Takde apa lah. Orang lain hadap lagi lah boleh terbalik dunia” لا يكلف الله نفساً إلا وسعها Lama-lama bila fikir, betul ke wujud masalah kecik dan besar ni? […]

Berbuat baiklah sentiasa

0 Comment

We will never know amalan mana yang diterima Pencipta. Just to share, perfect example for me; masa Ann kecik² dulu Ann dah start puasa. Seingat Ann, since tadika dah start, tapi separuh hari jelah. Balik tadika around 10.30 ke 11.30 pagi tu dah confirm bukak fridge. Pastu acah² tak larat. Hari-hari macamtu haha tapi kan, […]

Backpacker Style: Hat Yai Trip Murah

0 Comment

Backpacker Style At last, Ann kentalkan hati buat juga #backpackerstyle supaya impian bertukar jadi nyata. Kos nak mur mur saje.. Hehe.. So untuk first time Ann travel gaya backpacker ni, Ann memilih untuk ke Selatan Thailand yang mana Ann cover di bahagian Hat Yai, Krabi dan Phuket dalam masa 6 hari 5 malam bersama my […]

Cara-cara Menghilangkan Gelap di Bahagian Intim

0 Comments

Ann pasti, ramai di luar sana yang memiliki kawasan intim yang gelap sedikit berbanding kawasan lain. Kalau bukan kawasan intim pun, di bahagian celah peha disebabkan pergeselan antara dua peha atau kesan daripada memakai seluar yang ketat. Sumber: Google Siapa yang miliki masalah ni, mesti rasa kurang berkeyakinan kan, lebih-lebih lagi yang sudah berumahtangga. Tapi […]

cabaran jom kurus

Cabaran Jom Kurus Musim ke-11 oleh Kevin Zahri

0 Comment

Siapa yang ada masalah berat badan mesti tau struggle nak kurus tu macam mana kan? Nak turun punya susah, tapi nak naik berat tu, petik jari je. Sebab tu penting untuk kita sahut Cabaran Jom Kurus, yang mana foundernya tak lain tak bukan, Kevin Zahri. Dijalankan sebanyak dua kali setahun, cabaran Jom Kurus 1 Malaysia […]