Tag: Ujian Memandu Kereta JPJ

UJIAN MEMANDU KERETA JPJ: BAHAGIAN UJIANUJIAN MEMANDU KERETA JPJ: BAHAGIAN UJIAN

Ok, memandangkan Ann masih lagi fresh, baru je lulus ujian memandu last week, Ann nak share lah bahagian ujian memandu kereta JPJ, sama ada auto ataupun manual. Ann terpanggil nak buat post ni, sebab Ann rasa mesti ramai yang blur-blur macam Ann sebelum test. So, harap this will help you guys ya! Bahagian Ujian Memandu […]

RUTIN PEMERIKSAAN KENDERAAN (RPK) UJIAN KERETA JPJRUTIN PEMERIKSAAN KENDERAAN (RPK) UJIAN KERETA JPJ

Ha.. Hujung-hujung tahun ni pasti ramai lah yang pergi mengambil lesen. Lagi-lagi lepasan SPM. ALHAMDULILLAH, Ann dah lulus ujian JPJ. Umur dah 28 barulah terkedek-kedek nak belajar memandu dan ambil lesen.. Apa-apa pun syukurlah dah lulus. Ujian JPJ nanti akan terbahagi kepada dua; * Ujian di Litar dan Ujian di Jalan Raya *. Rutin pemeriksaan […]