Menu

Category: Beauty

Cara Hilangkan Lingkaran Gelap Bawah Mata | Cosmoderm Eye Gel Anti-Dark Circles

12 Comments

…bermanfaat untuk di kawasan mata seperti
Mencerahkan lingkaran gelap
Mengurangkan bengkak pada mata
Mengurangkan garisan halus
Menyegar & menyamankan
Menganjalkan kulit
Menggalakkan pengaliran darah

Kedai Spec Viral Terlajak Murah Sungei Wang | Eye Pro Vision

11 Comments

Sejak akhir-akhir ni Ann perasan hari-hari rasa sakit kepala.. Berdenyut-denyut! Almaklumlah, hari-hari menghadap laptop sebab tengah duk usaha nak habiskan Master journey Ann ni yang dah lama tertangguh. Dah siapkan thesis, viva pulak menanti.. Ended up, bukak spec, tidur. Penyelesaian mudah, tapi sampai bila? Ann fikir mungkin ada masalah dengan mata ke kan.. So Ann […]

Cara-cara Menghilangkan Gelap di Bahagian Intim

0 Comments

Ann pasti, ramai di luar sana yang memiliki kawasan intim yang gelap sedikit berbanding kawasan lain. Kalau bukan kawasan intim pun, di bahagian celah peha disebabkan pergeselan antara dua peha atau kesan daripada memakai seluar yang ketat. Sumber: Google Siapa yang miliki masalah ni, mesti rasa kurang berkeyakinan kan, lebih-lebih lagi yang sudah berumahtangga. Tapi […]

Mudahnya Kurus dan Menawan dengan Slimmewhite SWNexlo

11 Comments

Lagi satu, adalah hari yang Ann letih sangat balik bilik terus tertidur dengan mekap. Tapi Alhamdulillah, jerawat tak naik pun.. Kalau tak, mau berjoget jerawat-jerawat tu kat muka. Ann yakin ni berkemungkinan besar effect dari pengambilan SWNexlo.

The Unboxing of Peek-A-Box

2 Comments

Habis sesi bersama Puan Azie bagi bengkel personaliti & kecantikan tempoh hari yang diadakan oleh @kelabbloggerbenashaari di Pusat Pelancongan Malaysia (MaTic) , sesi disambung pula bersama Puan Shuhada Alauddin, selaku founder Peek-A-Box. Baca: kenali personaliti diri dan tatacara pemakaian Apa itu Peek-A-Box? Selalu guna tak “peek a boo!” masa main aumm cak-cak time kecik² dulu? […]

Kenali Personaliti Diri & Tatacara Pemakaian

0 Comments

Cuba ingat balik masa kita ada interview untuk pekerjaan, mesti nervous kan? Jadinya, ayat berterabur, soalan ke mana, jawapan pun kelaut. Padahal dah puas prepare 7 hari 7 malam tak tidur kan.. Belum lagi sentuh bab pemilihan pemakaian yang salah tu.. Datang interview pakai selipar Crocs. Elok pulak baru basuh kaki lepas keluar jamban. Memang […]

ZY PHYTO East Coast: Mudahnya Miliki Produk Jenama Sendiri!

3 Comments

Ada tak di sini yang teringin memiliki produk kosmetik jenama sendiri yang berkualiti tinggi? Semua pernah dengar tentang OEM? Haa ni Ann nak bagitau berita baik untuk semua, terutamanya bagi orang-orang di Kelantan. Anda kini boleh memiliki produk jenama sendiri dengan kilang ZY PHYTO cawangan pantai timur! Bagi yang tak tau, penubuhan ZY PHYTO East […]

Radian: Filem Pembersih Muka

4 Comments

Seperti yang kita semua sedia maklum, antara masalah kulit yang seringkali dihadapi tak kira lelaki ataupun perempuan adalah seperti jerawat, bintik hitam (blackheads), liang pori yang besar/terbuka, kulit kering, kasar, berkedut, pigmentasi, jeragat, serta iritasi atau alahan pada kulit. Penat tak bila hari-hari tengok cermin tapi rasa macam tak ada solusi pun bagi masalah ni? […]

Pengalaman Rawatan Skin/Chemical Peel di Premier Clinic

9 Comments

Assalamualaikum & hi semua! Siapa dekat sini banyak masalah kulit, atau mungkin “spare tire” berlapis-lapis di bahagian badan? Korang pernah buat apa-apa rawatan kecantikan tak dekat sini? Klinik apa korang pergi? Banyak pulak dah kan soalan dia.. Sebab yang sebenarnya Ann excited nak share tentang satu klinik yang Ann pegi baru² ni untuk rawatan kulit […]