Menu

Category: Beauty

The Unboxing of Peek-A-Box

2 Comments

Habis sesi bersama Puan Azie bagi bengkel personaliti & kecantikan tempoh hari yang diadakan oleh @kelabbloggerbenashaari di Pusat Pelancongan Malaysia (MaTic) , sesi disambung pula bersama Puan Shuhada Alauddin, selaku founder Peek-A-Box. Baca: kenali personaliti diri dan tatacara pemakaian Apa itu Peek-A-Box? Selalu guna tak “peek a boo!” masa main aumm cak-cak time kecik² dulu? […]

Kenali Personaliti Diri & Tatacara Pemakaian

0 Comments

Cuba ingat balik masa kita ada interview untuk pekerjaan, mesti nervous kan? Jadinya, ayat berterabur, soalan ke mana, jawapan pun kelaut. Padahal dah puas prepare 7 hari 7 malam tak tidur kan.. Belum lagi sentuh bab pemilihan pemakaian yang salah tu.. Datang interview pakai selipar Crocs. Elok pulak baru basuh kaki lepas keluar jamban. Memang […]

ZY PHYTO East Coast: Mudahnya Miliki Produk Jenama Sendiri!

3 Comments

Ada tak di sini yang teringin memiliki produk kosmetik jenama sendiri yang berkualiti tinggi? Semua pernah dengar tentang OEM? Haa ni Ann nak bagitau berita baik untuk semua, terutamanya bagi orang-orang di Kelantan. Anda kini boleh memiliki produk jenama sendiri dengan kilang ZY PHYTO cawangan pantai timur! Bagi yang tak tau, penubuhan ZY PHYTO East […]

Radian: Filem Pembersih Muka

4 Comments

Seperti yang kita semua sedia maklum, antara masalah kulit yang seringkali dihadapi tak kira lelaki ataupun perempuan adalah seperti jerawat, bintik hitam (blackheads), liang pori yang besar/terbuka, kulit kering, kasar, berkedut, pigmentasi, jeragat, serta iritasi atau alahan pada kulit. Penat tak bila hari-hari tengok cermin tapi rasa macam tak ada solusi pun bagi masalah ni? […]

Pengalaman Rawatan Skin/Chemical Peel di Premier Clinic

14 Comments

Assalamualaikum & hi semua! Siapa dekat sini banyak masalah kulit, atau mungkin “spare tire” berlapis-lapis di bahagian badan? Korang pernah buat apa-apa rawatan kecantikan tak dekat sini? Klinik apa korang pergi? Banyak pulak dah kan soalan dia.. Sebab yang sebenarnya Ann excited nak share tentang satu klinik yang Ann pegi baru² ni untuk rawatan kulit […]

My First Fun Run with NIVEA !

12 Comments

Assalamualaikumm beautiful & handsome people out there! Harini Ann nak share satu lagi aktiviti yang Ann buat di Putrajaya, iaitu di area Kolam Sukan Air, Presint 6. For the very first time, Ann join Run okayyy R.U.N. Haha at last! Ann bukan apa, selama ni duk pikir cemanalah nak lari ni jog pun semput-semput. Ann […]

MelloWhite – Kulit Cantik dalam 7 hari!

18 Comments

Assalamualaikum & Hi chuols! Semua sihat tak? Petang ni Ann hajat nak jogging, sebab rasa macam nampak “penampakan” lemak-lemak baru je kat badan ni hahaha! Tapi masalahnya hujan macam takmau berhenti je, so Ann decided untuk bercerita tentang product #MelloWhite. Dengan tagline ” Kulit lebih anjal, cerah dan berseri dalam masa 7 hari”, MelloWhite bertindak […]

Cantik Dengan Maydan: Dan Dan Menjadi!

11 Comments

Assalamualaikum Handsome Kings & Beautiful Queens! Hope all my lovely readers sihat-sihat harini. Yang makan banyak tu, mohon pegi timbang okay. Hahaha saje spoil mood orang sbb dengki Ann balik dari Johor, timbang berat naik 2kgs. Takpelah, yang penting hati senang kan. Tapi berat sangat pun susah hati jugak apaa hahaha #bertabahlah  So entry Ann […]

Jus Asam Kunyit Madu: Rasa yang Enak & Menyihatkan

21 Comments

Assalamualaikumm semua! Haha dengar nama Jus Asam Kunyit Madu (JAKM) ni mesti rasa seram kan? Lagi² kalau mereka yang bukan penggemar jamu. Mesti semua terbayang rasa kunyit yang kuat. Ann sendiri pun mula-mula takut nak try. Sebab Ann memang jenis yang tak boleh masuk sangat rasa "pelik-pelik" ni. Tapi kannn, dengan JAKM, Ann berita gembira […]