Menu

The Unboxing of Peek-A-Box

2 Comments


Habis sesi bersama Puan Azie bagi bengkel personaliti & kecantikan tempoh hari yang diadakan oleh @kelabbloggerbenashaari di Pusat Pelancongan Malaysia (MaTic) , sesi disambung pula bersama Puan Shuhada Alauddin, selaku founder Peek-A-Box.

Baca: kenali personaliti diri dan tatacara pemakaian

Apa itu Peek-A-Box?

Selalu guna tak “peek a boo!” masa main aumm cak-cak time kecik² dulu? Tak pun dengan anak-anak ke kan? Ha, macam tu la konsep Peek-A-Box ni. Peek-A-Box merupakan suprise box dan barang-barangnya berubah mengikut tema pada bulan tu. Apa dalam tu? Dah nama pun suprise, of course lah misteri kan? Kiranya buka je kotak, supriseee! So impression mungkin woww, fuyyoo, bestnyaa.. Ha macamtulah. Perempuan mana yang tak suka dengan kejutan, betul tak?

Dalam Peek-A-Box ada 4 ke 5 produk kecantikan dari penjagaan kulit, kosmetik, hinggalah ke hijab, lilin dan sebagainya. Barangan biasanya bersaiz sebenar ataupun sample deluxe ya guys.. Bukan sample cenonet yg orang kasi free² tu hokay..

Specially curated Peek-A-Box untuk bloggers dari Kelab Blogger Ben Ashaari.. Awww soo shweett tauu..

Kebiasaannya, Peek-A-Box akan memberikan hint/teaser tentang barangan yang ada di dalam kotak pada bulan tersebut di laman instagram mereka, @peekabox_beautybox.

Contoh teaser di instagram..

Yang istimewanya dengan Peek-A-Box ni, barangan dalam ni biasanya bernilai dalam lingkungan RM150, tapi hanya dijual dengan harga RM59 sahaja!

Antara contoh Peek-A-Box yang dijual mengikut tema yang berbeza setiap bulan..

Ilmu tambahan, kami juga diajar untuk membuat sendiri (DIY) face mist dan lip balm tau.. Hihi senang je rupanya.. Cari barang-barang kat dapur pun boleh. Haha

So kepada yang nak suprise yang tersayang, bolehlah ke instagram, facebook ataupun website Peek-A-Box. Nak suprise diri sendiri pun apa salahnya kan.. Hehe plus, Peek-A-Box juga menawarkan perkhidmatan kalau ada yang nak buat company events ke so memerlukan anything as gifts. Kira barang-barang dalam Peek-A-Box ni boleh custom juga mengikut budget..

Sekarang pun di Shopee ada buat promosi cuma RM50 tauu untuk mana-mana edisi Peek-A-Box. Hanya gunakan promocode: PEEKABOX15.

Lekas-lekas grab Peek-A-Box korang sebab promo berakhir harini tauu..


Make Up Tutorial dengan MUA Khai Azwan

Sesi disambung pula dengan kelas make up bersama MUA Khai Azwan. Beliau banyak ajar, cara-cara make up menggunakan barang-barang yang tak mahal pun, even boleh dapat je di Watson atau Guardian, tapi still nampak “have-have githeww”..

Antara barang yang digunakan..

Dalam process.. Kening winn sangatt.. I loikee..

Hasil akhir.. Cantik menarik tertarik kau memang debomm kan?

Macam tak caya pulak boleh have this kind of look guna barang² yang not so expensive macamni.. So kalau yang berminat nak gunakan perkhidmatan Khai Azwan, boleh hubungi beliau di IG, @khaiazwan.

Dalam satu hari, penuh betul dengan ilmu tau. Teruja.. Balik-balik tu macam-macam feeling. Rasa dah kenal diri, dapat beautybox, siap dapat asah skill make up lagi.. Hehe syiokk woo!

Ok guys, panjang dah bebel ni. So see you in the next entry! ♥️

2 thoughts on “The Unboxing of Peek-A-Box”

  1. menariknya i love beauty stuff

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: