Menu

Ramadhan 2018: Cafe Cerita Kambing Buffet

11 Comments


Assalamualaikum & Hi guys ! Makin dekat dengan Ramadhan ni, makin banyak lah jemputan ke Preview Ramadhan Buffet.

Ramai tak korang yang fan gila dengan kambing salai? Ni Ann nak bagitau, salah satu jemputan yang Ann terima adalah ke Ramadhan Buffet 2018 di Cafe Cerita Kambing yang bertempat di Anjung 7 (Belakang UNISEL), Shah Alam. Nak senang, waze je Unisel, nanti belakang tu je, jumpa lah tempatnya.. hehe

Seperti namanya, of course lah killer menunya kambing jugak kan.. hehe “pencinta” kambing macam Ann ni, confirmlah tak lepaskan peluang..

Berkonsepkan “eat all you can“, mengikut pengalaman owner di sini yang dah beberapa tahun menjalankan Ramadhan Buffet, tak pernah lagi lah makanan terutamanya kambing ni tak cukup untuk pelanggan..

Kambing salai ye, bukan grill.. isi lebih lembut dan sedaplah senang cerita.

Tambah jangan tak tambah..

Tarra… Tempting habis kan?

Selain kambing salai, terdapat juga sekurang-kurangnya 33 menu di sini yang disajikan masa iftar di Cafe Cerita Kambing nanti.

Antaranya;

Nasi briyani berlaukkan gulai kawah daging masala, ayam masak merah endau & acar.

Laksa johor..

Spagetti bolognese..

Aneka kuih-muih..

Dan macam-macam lagi.. nah, senang cerita ni list menu sepanjang Ramadhan nanti di sini.. hehe

Harga cuma RM33.90 jer per pax untuk dewasa & RM17.00 untuk kanak-kanak 7-11 tahun.

Ann makan duluuuu…

Ni consider Ramadhan buffet termurah tau yang Ann dengar setakat ni untuk 2018. Jadi kepada semua, cepat-cepatlah book untuk buka puasa nanti.

Btw, untuk info, tempahan seelok-eloknya sehari sebelum. Tapi kalau nak juga book hari yang sama, paling lewat pun pukul 3 pm. Tu pun tertakluk pada kekosongan. Nanti Ramadhan, Cafe Cerita Kambing akan buka yang indoor (ada aircond) dan buka lagi 2 khemah dihadapan. Total boleh muatkan 300 pelanggan dalam satu masa. So korang boleh la pilih nak duduk dalam ke luar kan.. hehe

Kalau nak lagi senang, sekarang pun dah boleh book tau. Senang lagi nak bajet masa dikemudian hari. Untuk tempahan, hubungi Puan Yan: +6019 281 6308 / Puan Ana: +6012 281 3848 atau boleh boleh lawati instagram Cafe Cerita Kambing (klik sini). Dengan harga buffet yang murah, sure puas hati!

Info tambahan, di Anjung 7 ni ada kemudahan surau, memudahkan lagi untuk bersolat maghrib. Masjid dan surau luar pun berdekatan, nanti senanglah lepas makan boleh terus sambung tarawikh.. So balik nanti hati dah senang, perut pun kenyang.. hehe

Instagram Cafe Cerita Kambing

Sebelum balik, bergambar dulu dengan abam sado Ben Ashaari & rakan-rakan blogger yang lain.

Alright then, see you guys in the next entry. Selamat berpuasa guys! ❤

11 thoughts on “Ramadhan 2018: Cafe Cerita Kambing Buffet”

  1. yongle says:

    相当精彩的博客,羡慕哦!

  2. 736986 397501You produced some decent points there. I looked on the net towards the concern and discovered many people goes together with along along with your internet site. 798931

  3. scribd price says:

    529428 694335Hello super schner Webblog den ihr da habt. Bin gerade ber die Google Suche darber gestolpert. Gefllt mir echt super gut. macht weiter so. MFG Martina 75218

  4. 434316 944143Aw, this was a quite nice post. In thought I want to put in writing like this moreover ?taking time and actual effort to make a quite excellent post?even so what can I say?I procrastinate alot and definitely not appear to get one thing done. 860259

  5. 429940 262135Hi, have you ever before asked yourself to write about Nintendo or PSP? 705539

  6. Hovedpine says:

    85010 337668Made to measure curtains […]check out the sites listed below, worth a read for interiors and rugs enthusiasts[…] 167956

  7. 728771 510258This was an incredible post. Truly loved studying your internet site post. Your data was really informative and useful. I believe youll proceed posting and updating often. Seeking forward to your subsequent one. 356472

  8. 224332 189412This sort of wanting to come to a difference in her or his lifestyle, initial generally Los angeles Excess weight weightloss scheme is really a large running in as it reached that strive. weight loss 739679

  9. gitano says:

    617260 175465Oh my goodness! an remarkable write-up dude. Thanks a ton Nonetheless I will probably be experiencing problem with ur rss . Do not know why Not able to join it. Can there be everybody acquiring identical rss concern? Anybody who knows kindly respond. Thnkx 337373

  10. 345511 421607Your writing is fine and gives food for thought. I hope that Ill have much more time to read your articles . Regards. I wish you that you often publish new texts and invite you to greet me 31217

  11. 16601 383318I adore foregathering helpful info , this post has got me even more information! . 261320

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: