Menu

Cabaran untuk Kurus: Kapten Black (Fit Superb 4.0)

16 Comments


Assalamualaikum & Hi Gorgeous! Dah dekat-dekat raya ni, masing-masing dah kurus ke masih di takuk lama? Tak kisah lah apa saiz pun kan, effort tu yang penting. Tiap-tiap minggu wajib bersenam. Yelah, bukan untuk cantik je.. tapi untuk kesihatan badan juga bila keluar peluh ni.. btw, sifir dia senang je guys..

So korang tergolong dalam yang mana satu? Tiba-tiba mai dak perasaan “ahh sudahh aku ternak lemak rupanya selama nii padanlahh tak kurus-kurus”.. haha so apa solution dia? Eat less & more workout.

Dengan ini, Fit Superb (FS), di bawah pengurusan & seliaan Kapten Black (instagram / facebook), mungkin pilihan yang terbaik bagi anda.

Oh ya, actually habis je program Jom Kurus 1 Malaysia (JK1M10) haritu, Ann terus sambung lagi dengan FS ni.. Ni pun baru je habis minggu ke-3 FS edisi ke 4.0 (FS4) bersama kebanyakannya returnee dari JK (Jom Kurus) dan FS yang sebelum ini..

Masih dijalankan di KLCC Park, program selama 5 minggu ini berjalan sebanyak 3 kali seminggu bermula jam 6 petang – 7.30 malam pada hari Selasa, Rabu dan Khamis.

Berbeza sikit dari JK sebelum ni yang Ann join, bagi Ann FS lebih kepada workout yang lebih intensif iaitu menumpukan pada total body workout seperti upper & lower body, abs & core, hip & glute workout ..

Antara workout yang dijalankan sepanjang 3 minggu ini..

Kelebihan join FS ni ialah korang akan terbiasa dan terlatih untuk workout hari-hari.. apa lagi jenis yang tak istiqomah macam Ann ni kan.. So hari-hari nak kena ada orang push.. kalau tak memang hari-hari makan tidur makan tidur jelah.. tambah lagi dengan stress pulak hari-hari duk menulis untuk thesis kan..

Selain dari workout di Taman KLCC sahaja, FS juga sudah menjalankan beberapa aktiviti outdoor seperti hiking di Bukit Kutu & caving di Gua Batu Maloi..

Kapten Black juga sangat mementingkan pemakanan yang sihat. Di FS, kami dijaga dengan rapi yang mana menu pemakanan seperti breakfast, lunch dan dinner semua peserta dipantau. Caranya, gambar-gambar menu yang diambil setiap hari kena dikongsi di dalam group.. haha so takboleh nak menipu lah ya kata “saya tak makan banyak pun” kalau dalam gambar tu sepinggan penuh dengan nasi..

Contoh menu breakfast yang dikongsi..

Contoh menu lunch pula..

Oh ya, btw, kita ni dah dekat nak masuk bulan Ramadhan dah ni.. Ann ada berita baik untuk semua, yang mana Kapten Black akan meneruskan lagi dengan sesi FitRaya 2.0 yang akan berjalan sepanjang bulan Ramadhan ini. Siapa yang kata Ramadhan bulan berlemah longlai? Manalah tau raya tahun ni teringin nak pakai kebaya merah saiz XXS tapi spare tire masih bersepah kan.. haha boleh try join program FitRaya , selama 5 minggu bermula 14 May 2018 sehingga 13 Jun 2018. Pendaftaran hanyalah berharga RM250. Sesi akan berjalan sebanyak 2 kali seminggu bermula jam 5.30 petang – 6.30 petang jika di KLCC & Tasik Keramat, 10.00 malam – 11.00 malam jika di Putrajaya. Di Titiwangsa pun ada pada Sabtu dan Ahad, jam 5.00 petang – 6.00 petang.

Takut tak larat nak bergerak sampai kena merangkak time berpuasa nanti? Hehe.. Tak perlu risau kot sebab pengalaman Ann sendiri pernah berpuasa masa JK/FS ni berjalan, tapi Alhamdulillah belum pernah lagi lah sampai kena berbuka awal sebab nak pengsan ke kan.. hehe

Jadi, untuk pendaftaran, sila hubungi (Whatsapp) di talian +6013-331 0702, atau boleh jenguk gambar-gambar aktiviti yang di jalankan di Instagram KaptBlack atau Facebook Kapten Black.

Sebahagian keluarga bahagia FS4.. Taknak ke jadi sebahagian dari kami? ❤

So kepada semua yang belum mendaftar, cepat-cepat lah book slot anda okay. Kebaya merah idaman menanti kan? Nak tunggu sampai bila lagi. Hahaha! Alright then, see you guys in the next FitRaya! Sama-sama fit , sama-sama sihat! ❤

16 thoughts on “Cabaran untuk Kurus: Kapten Black (Fit Superb 4.0)”

  1. Azni says:

    Fuhhh.. kali ni kena betul2 jaga makan .. tgk work out mmg tough
    Azni recently posted…Buffet Ramadhan Swiss Garden Hotel & Residence Kuala LumpurMy Profile

  2. xnak la masuk fitraya, sebab ada ieka….hahahah!!

    msuk kwasan mne?

    komen la entry akk gak..cesss

  3. Asyiqin says:

    bestnya join aktiviti macamni, tp kin mmng x larat nak join aktiviti mcmni. skrg senam2 sikit kat rumah je. hehe
    Asyiqin recently posted…Buffet Ramadhan Selera Warisan Nusantara di Sama-Sama Hotel KLIAMy Profile

  4. buy dumps says:

    908020 858978Satisfying posting. It would appear that a lot of the stages are depending upon the originality aspect. Its a funny thing about life in case you refuse to accept anything but the top, you extremely often get it. by W. Somerset Maugham.. 149173

  5. 401045 424854Yeah bookmaking this wasnt a bad conclusion great post! . 515373

  6. 838389 566082Yay google is my king helped me to find this excellent internet web site ! . 164504

  7. 665573 219517I as well conceive so , perfectly indited post! . 587613

  8. 258619 607735Most what i read online is trash and copy paste but i think you offer something different. Maintain it like this. 155450

  9. 285462 436221This web page is often a walk-through its the internet you wanted about this and didnt know who to question. Glimpse here, and youll completely discover it. 102871

  10. 219724 868155So funcy to see the article within this blog. Thank you for posting it 716803

  11. photography says:

    576216 646059This really is truly intriguing, Youre a very skilled blogger. Ive joined your rss feed and look forward to seeking a lot more of your magnificent post. Also, Ive shared your internet website in my social networks! 422870

  12. HVAC Repair says:

    211974 423475You would endure heaps of different advised organized excursions with various chauffeur driven car experts. Some sort of cope previous functions and a normally requires a to obtain travel within expense centre, and even checking out the upstate New York. ??????? 190270

  13. 366326 567237When do you feel this Real Estate market will go back in a positive direction? Or is it nonetheless too early to tell? We are seeing lots of housing foreclosures in Altamonte Springs Florida. What about you? Would love to get your feedback on this. 717307

  14. joker123 says:

    93982 18651Hey mate, .This was an excellent post for such a hard topic to talk about. I appear forward to seeing many more excellent posts like this one. Thanks 25475

  15. chouqin says:

    After research just a few of the blog posts on your website now, and I truly like your method of blogging. I bookmarked it to my bookmark web site record and can be checking again soon. Pls try my website online as effectively and let me know what you think.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: