Menu

Ramadhan 2018: Buffet Masakan Bonda di Dorsett KL

39 Comments


Assalamualaikum & Hi guys! Ramadhan Kareem dah hampir menjelma ni.. So banyak laa jemputan-jemputan untuk Pre-Ramadhan Buffet. Salah satu yang Ann nak review di sini adalah Ramadhan Buffet di Dorsett KL, Bukit Bintang. Bertemakan Masakan Bonda, menu di sini mampu membuatkan penggemar “masakan ibu” menggeletar lutut nak tunggu waktu berbuka.. Apatah lagi yang merantau di Kuala Lumpur ni dan merindui masakan ibu yang jauh di kampung halaman kan?

Partner in crime Ann kalini..

Bertempat di Checkers Cafe @ Level 1, Dorsett Kuala Lumpur, merupakan tempat yang sangat selesa untuk anda menikmati juadah berbuka puasa.. Oh ya, di sini ada kemudahan surau juga.. Jadi tak payah pening-pening nak fikir mana nak menunaikan solat maghrib selepas berbuka nanti.

Snap gambar dulu sementara menunggu ketibaan semua.. Ruangan yang luas untuk keselesaan pelanggan.

Sekurang-kurangnya 14 menu utama (tidak termasuk dessert), istimewanya di sini selain dari kambing golek, terdapat juga masakan ikan yang super besarrr.. Maaf, Ann terlupa pulak nama masakan nya apa.. hehe janji sedappp..

Ikan merah.. 5 tapak tangan pun tak mampu nak tampung lagi saiz dia..

Ikan jenahak.. jenis jenahak yang hanya ada 3kg ke atas.. isinya tebal..

Kambing golek..

Kalau tanya pendapat Ann, menu yang paling win di sini adalah Daging Salai masak lemak cili api & Telur Itik masak gulai belimbing buluh. Perghhh memang terangkattt. Kuah dia fuhhh memang betul2 umppphhh..

Selain dari tu, menu lain yang memang killer, sup ekor dia.. yang ni, fuhhh sambil-sambil rasa bersalah dengan diet pun 3 kali jugak menambah! Haha cecah pulak dengan roti dia.. aduhh.. kenyang separuh nyawa pun duk sumbat lagi.. haha..

Sebelum makan, kita bergambar duluu..

Bukan tu je, banyak lagi menu-menu lain yang ada antaranya…

Tempe goreng jintan manis

Lala taucu

Puyuh berempah

Pucuk manis labu kuning

Paru goreng bercili

Patin asam rebus tempoyak

Kari kepala ikan Pulau Pinang

Dendeng daging

Pucuk paku goreng belacan

Rendang ayam minang

Pajeri nenas

Sambal bilis tempoyak dan petai

Dessert dia pulak sangatlaaa banyaknya pilihan yang ada.. sedap-sedap pulak tu..

Yang ni fav Ann.. rasanya white chocolate mousse kot.. kena sangat dengan taste..

Kepada penggemar-penggemar masakan ala-ala ibu yang jauh di kampung, bolehlah mencuba Buffet Ramadhan di Dorsett KL. Harganya RM118 per pax (termasuk gst), dan diskaun 50% bagi kanak-kanak (4-12 tahun) dan warga emas (55 tahun ke atas)..

Oh ya lagi satu, kalau korang mendaftar sebelum 12 May 2018, rebate RM20 akan diberikan, jadi harga adalah RM98 sahaja per pax.

Untuk tempahan, sila hubungi +603 2716 1010 atau emailkan ke info.kualalumpur@dorsetthotels.com.

Untuk info lanjut, sila layari laman web www.dorsetthotels.com/malaysia/kualalumpur .

Apa tunggu lagi, cepat-cepat book Ramadhan Buffet di Dorsett KL. Sure tak menyesal! Jangan lepastu menyandar sampai sahur esoknya dahlah.. haha okay guys, till next entry then! ❤

39 thoughts on “Ramadhan 2018: Buffet Masakan Bonda di Dorsett KL”

  1. Ai says:

    Bagus ye siap ada rebate..

  2. Nina Mirza says:

    Mmmmm…. Daging salai masak lemak cili padi tuh memang sedap!
    Pedas terangkat seyhhh….
    Nina Mirza recently posted…Korang panggil Belebat ke Lepat pisang? Yang pasti bukan pelipat kannn? HahahaMy Profile

  3. Asyiqin says:

    daging salai my fav! best semua menu dia, berbaloi betul dengan harga tu

  4. 670489 905142Youve actually written a really very good quality post here. Thank you really much 951427

  5. 65056 751746This internet web site is my breathing in, quite great pattern and perfect content . 515895

  6. 589127 268226I recognize there exists an excellent deal of spam on this weblog website. Do you want support cleaning them up? I can support among courses! 750731

  7. coehuman says:

    536941 603788Youd outstanding guidelines there. I did a search about the field and identified that really likely the majority will agree together with your internet page. 250771

  8. Tuzilac says:

    629179 182110Youll uncover some fascinating points in time in this post but I do not know if I see all of them center to heart. Theres some validity but I will take hold opinion until I appear into it further. Fantastic post , thanks and we want significantly a lot more! Added to FeedBurner too 998746

  9. The Best says:

    522848 77254Greatest fighter toasts ought to entertain and supply prize on your couples. Initially audio system next to obnoxious crowd would be wise to understand one particular gold colored strategy as to public speaking, which is individual interests self. greatest man jokes 3254

  10. 108483 889304But wanna say that this really is very valuable , Thanks for taking your time to write this. 619633

  11. 165776 36011After study several the websites along with your website now, and that i genuinely appreciate your method of blogging. I bookmarked it to my bookmark website list and are checking back soon. Pls have a look at my web page likewise and let me know in case you agree. 302883

  12. 327686 800106Howdy! Would you mind if I share your weblog with my twitter group? Theres lots of individuals that I feel would truly enjoy your content. Please let me know. Thanks 284067

  13. DMPK Support says:

    971335 690887Excellent site you got here! Yoo man excellent reads, post some far more! Im gon come back so greater have updated 541178

  14. 992640 742240Ive writers block that comes and goes and I need to locate a strategy to get rid of my writers block. It can occasionally be so bad I can barley make sentences. Any suggestions? 70111

  15. 548480 728882When I initially commented I clicked the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a remark is added I get four emails with exactly the same comment. Is there any manner you possibly can take away me from that service? Thanks! 235711

  16. 740969 507682You wouldnt feel it but Ive wasted all day digging for some articles about this. You may be a lifesaver, it was an superb read and has helped me out to no finish. Cheers! 171024

  17. chouqin says:

    I抦 impressed, I need to say. Actually not often do I encounter a weblog that抯 both educative and entertaining, and let me let you know, you have hit the nail on the head. Your concept is outstanding; the difficulty is something that not sufficient individuals are talking intelligently about. I’m very completely satisfied that I stumbled throughout this in my search for something referring to this.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: