Menu

Kahwin di Taman Warisan Putrajaya?

11 Comments
Assalamualaikumm semuaa! Pasti ada yang tertanya-tanya "Serius lah kahwin dekat Taman Warisan ni?" Yaaa, Ann super serious ni tau! Felda D’saji berkolaborasi bersama Taman Warisan Pertanian Putrajaya menyediakan package yang sempurna untuk perkahwinan impian anda!

Di sini Ann nak cerita, sesudah lawatan di dusun Taman Warisan tempoh hari, kami disajikan dengan menu makan tengahari yang sungguh-sungguhlahh manntopnya dari Felda D’saji. Kira macam food test pun ada lah juga (versi ‘test’ sampai kenyang tergolek haha). Ann personally rasa menu yang disajikan, iaitu nasi minyak berserta lauk-lauk yang super hebat ni sangatlah sedap! 

Antara tarikan utama Felda D’saji adalah acar buah & teh tariknya. Aduhaiiii, teh tarik dia boleh buat Ann cair dekat situ jugak tauu…Yang bestnya kalau kahwin di sini, mereka menyediakan package perkahwinan berharga RM12,500 sahaja untuk lingkungan 500 pax termasuk semuanya sekali seperti katering, pelamin, air cooler 6 bijik (so jangan risau even majlis tengahari pun jadi tak panas dah dalam tu) dan yang paling best, outdoor wedding photoshoot di dusun Taman Warisan ni disediakan secara PERCUMA sahaja! Terpulanglah sama ada nak buat pre-wedding, atau post-wedding selepas majlis pun boleh. .

Dewan ini mampu memuatkan 250pax sekali masuk. Oh ya, kalau nak tau, selain teh tarik tu, ada menu tambahan yang special dalam package tau, iaitu kambing bakarrrr… ha, ingat senang-senang ke semua kenduri nak ada menu kambing bakar ni hehe.. Ann kalau dengar kambing-kambing ni memang kecur betul air liur rasa..

Tapi mesti ada yang risau kan, kat celah mana pulak nak parking sampai beratus-ratus kereta kalau majlis di area Taman Warisan ni. Ann tau semua sedia maklum yang parking lot doa tak besar mana. Jangan risau, kami mendapat info dari pihak Taman Warisan sendiri, yang anda semua boleh shj park di tepi jalan dekat tepi tuu jeee tanpa sebarang kerisauan disaman hehe.. so masalah selesai!Apa yang Ann boleh komen, apa yang ditawarkan oleh Felda D’saji & Taman Warisan Pertanian ni sangat-sangatlah berbaloi! Keluar duit sekali, dan semua "all in". Tak payah nak pening-pening nak cari caterer, penghias pelamin lagi, photographer lagi. Semuanya dah ada termasuk dalam package yang disediakan. Menarikk tauu kalau majlis dekat sini.
Nak lebih lanjut ? Boleh layari laman web http://www.feldadsaji.com.my/venue/laman-warisan-putrajaya/.  
 Dan agak-agak ada pertanyaan dan nak survey tempat, boleh shj walk in juga sebab dewan di sini sentiasa dibuka. Sebelah jee dengan medan selera yang famous dengan roti john & durian crepe tu. 
So, nanti kita jumpa lagi di next entry! ❤

11 thoughts on “Kahwin di Taman Warisan Putrajaya?”

  1. bet365 says:

    329690 924151Oh my goodness! an outstanding post dude. Many thanks Even so We are experiencing issue with ur rss . Dont know why Not able to sign up to it. Could there be anybody finding identical rss dilemma? Anyone who knows kindly respond. Thnkx 236908

  2. 183115 423059You ought to participate in a contest for among the very best blogs on the web. I will suggest this site! 696401

  3. 863371 66292Superb read, I just passed this onto a colleague who was performing a little research on that. And he in fact bought me lunch as I discovered it for him smile So let me rephrase that: Thank you for lunch! 840883

  4. ar iq says:

    339404 227967How do I know if a WordPress theme supports a subscribe option? 676575

  5. 399466 213851Aw, this was a genuinely good post. In concept I wish to put in writing like this moreover ?taking time and actual effort to make an excellent post?however what can I say?I procrastinate alot and by no means appear to get something done. 859422

  6. 230141 899609Wow truly glad i came across your internet internet site, i??ll be sure to visit back now i??ve bookmarked it??. 411773

  7. 334746 645899What a exceptional viewpoint, nonetheless is just not produce every sence by any means discussing this mather. Just about any technique thanks and also i had try and discuss your post directly into delicius but it surely appears to be an problem inside your blogging is it possible you need to recheck this. thank you just as before. 357280

  8. 164394 365684Some truly great content on this web internet site , appreciate it for contribution. 679624

  9. 242899 555648Keep up the great piece of function, I read few blog posts on this web website and I believe that your website is real fascinating and has lots of great information. 427953

  10. 49474 666463Respect to post author, some fantastic details . 569290

  11. 593373 897888Have you noticed the news has changed its approach lately? What used to neve be brought up or discussed has changed. It is that time to chagnge our stance on this though. 600747

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: