Menu

Mome got into trouble! (Masalah yang dicari-mujur ada Tomy Max Nano Silver Water)

11 Comments

Assalamualaikum & Hi guys! Been quite busy lately. As usual, with all the “unsettled” testings and thesis writing for #annouramasterjourney. Btw, Ann dah tak duduk hostel anymore. It’s been almost a month juga lah since Ann stayed home. Mome? Of course ikut sekali. Nyawa ni.. haha ni yang nak cerita pasal semalam, Ann balik, Mome dah reti sambut depan pintu. Bahagia terasa. Dah 2 hari berturut dah. Sebelum ni masa duduk hostel, yes memang selalu disambut, tapi yelah kan, hostel bilik single, sekangkang kera jelah pun so nak tak nak memang dia akn dgr bunyi kunci pintu bilik & sesiap tunggu dpn pintu .

So sambungan dari semalam, Ann balik dari uni, so macam biasalah, peluk dulu pastu borak² kejap dengan Mome (dah biasa cakap sorang² so Mome balas meow pun dah happy lol) . Fyi, Fav thing Mome akan buat kat rumah ni, kejar orang naik tangga a.k.a lumba siapa sampai dulu. Sabar jelah. Kakak Ann pulak ada sorang tu sejenis takut kucing, memang meraung2 lah dia tetiap kali naik tangga sebab kena kejar hahaha..

Then, Ann amek makanan lapar seharian tak makan punya pasal, Ann kasi sikit ayam and tinggal Mome masa half way dekat tangga. Ann layan tv sampai maghrib, tengok Mome takde. Panggil2 tak nyahut, or at least, tak bunyi pun loceng dia dtg lari-lari kat kita. Biasanya dia akan datang, but not this time. Mak kata, “ala ada lah tu celah mana-mana tu. Saje takmau menyahut”. Ann pun pikir ok takpelah, nanti balik kot. Biasanya tetiap malam Mome akan tidur sekali dalam bilik. Lepastu sukahati dia lah nak landing kat mana-mana atas kerusi ke, atas karpet ke, atas katil Ann pun memang port dia lah.

Sebabkan last night Ann kepenatan yang amat sangat, sambil layan drama Dia, Ann tertidur. Mak kejut, tak ingat apa dah terus masuk bilik bungkus dalam selimut. Ann sempat terdengar Mak panggil “Mome, mome” (suruh Mome balik) lepastu Ann tak sedar apa dah. Pagi tadi 5.30am Ann bangun, sempat blur kejap lepastu teringat tak bawak Mome masuk bilik semalam.

Aishh pepagi terus lah duk cari Mome sambil panggil-panggil. Keluar rumah lah siap. Sekali nampak Mome duk berdiri senyap je. Ann pun angkut Mome . Bawak masuk bilik, alaaaa Mome lukaa. Kat hidung, kena gigit. Sobbss seketul bulat tu kesan gigi plus koyak sikit tepi hidung. Hahaha automatik keluar terus air mata! Dari Mome kecik dah pernah cakap, takleh imagine one day Mome balik luka-luka kat badan. Adoii ni kat muka pulakkk. Tulahh, kasi tempat tidur selesa, duk sibuk nak jugak tido kat luar. Air mata duk keluar pun mulut bebel-bebel jugak. Letak dia depan food pun muka blur je. Macam ketakutan pun ada. Ann kasi dia ruang sikit, then Ann tarik makanan depan dia. Barulah dia makan. Tau lapar. Tidur dalam bilik ni tetengah malam lapar pun boleh pi makan tau duk sibuk jugak nak keluar. Akmaklum, ni first pengalanan Ann bela kucing. Satu orang pun kat rumah ni tak pernah bela. So byk lah menda yang Ann kena belajar sendiri cemana nk handle. Lepas makan, Mome pilih salah satu fav spot dia dekat atas kerusi kayu n tidur. Kasi ruang sikit lah kan kejap lagi nk tonyoh bersihkn luka dia pulak..

Bila Mome dah terjaga, Ann ambil air suam, and sapu luka dia dengan kapas. Ann pulak tak ada ubat luka, jadi penutup dia, Ann spray sikit dengan Tomy Max nano “silver water”. Dulu masa Ann bela Ikku (iguana), Ann pernah terpotong lebih kuku dia, spray dengan silver water ni terus stop bleeding.

Hopefully ok lah lepasni luka Mome pun sembuh jugak. Ann tak pernah deal dengan kucing yanh luka, so Ann taktau cemana. Kalau ada suggestion lain, blh la inform Ann okay?

Nanti kalau agak2 nak tau update penggunaan Tomy Max nano silver water ni, boleh pm Ann. Boleh diminum & disapu. Banyak manfaat dia. Kalau Ann luka-luka or naik jerawat ke, selalu spray ni. Alhamdulillah, setakat ni tak pernah mengecewakan lagi hasilnya.

Ok lah, ni ha masa tulis pun Mome tengah baring atas Ann sambil sondol muka dia kat muka Ann mintak kena belai. Selalu dia bertenggek lah mcmni sampai tertidur. Mome, lepas ni belajar ok. When danger comes, RUN! Haha until next entry! ❤

11 thoughts on “Mome got into trouble! (Masalah yang dicari-mujur ada Tomy Max Nano Silver Water)”

  1. Diana says:

    Saya bru beli tomimax ni..utk suami luka accident..harap2 membantu…baru nak eksperimen..sbb pharmacist tu ckp tomimax bagus utk luka2…

    1. Ann Noura says:

      Ya betul.. insyaAllah cepat sembuh sbb experience sendiri. Kalau mcm luka2 jerawat ke pun blh. Nnt cepat je kering n kulit jd super soft.. hehe

  2. interview says:

    211356 760595Respect to post author, some fantastic details . 946008

  3. 489630 115696There a few fascinating points more than time here but I dont know if I see them all center to heart. There exists some validity but Let me take hold opinion until I appear into it further. Really good post , thanks and now we want much more! Included with FeedBurner at exactly the same time 574522

  4. clomixyl says:

    952558 184407You produced some decent points there. I looked online for the issue and found a lot of people could go as well as employing your internet internet site. 912916

  5. iqs says:

    84127 212523Following study several with the blog articles for your internet site now, and i also genuinely such as your strategy for blogging. I bookmarked it to my bookmark internet site list and are checking back soon. Pls take a look at my internet page in addition and tell me what you believe. 90844

  6. 486119 313416Rattling clean internet website , thanks for this post. 538985

  7. 434036 668565This post post produced me believe. I will write something about this on my blog. 997350

  8. 921228 141371Im having a little concern I cant subscribe your feed, Im employing google reader fyi. 400764

  9. 933073 248412I think this website contains some really good information for everybody : D. 741920

  10. 免費A片 says:

    346123 966090I identified your weblog internet website on google and check a couple of of your early posts. Continue to sustain up the superb operate. I just further up your RSS feed to my MSN News Reader. Searching for forward to studying extra from you in a whilst! 403080

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: