Menu

Welcome Mome!

14 Comments
Assalamualaikum semua ! Monday blues chuols? lolss Monday kalini special sikit. Sikit pun tak rasa stress, even sangat2 excited nak pegi campus hahaha kenapa? Sebab…. tazabarrrr nak tunggu kemunculan Mome! Mome tu apa? Nahh, belanja sikit gambar Mome.

So, introducing Mome, my new partner a.k.a partner in crime lol! Alkisahnya cemana boleh "terdapat" Mome ni, yesterday tiba-tiba dapat whatsapp text dari sis in law forward gambar anak-anak kucing yang sangatttttlaaaaa adorable dengan nota ringkas "Anyone interested to adopt them."

 Kita ni, tengok je gambar mcmni terus reply Nak! Ouh, nak dijadikan cerita, last week Ann baru je share dengan sorang kawan yang Ann tengah tercari-cari pet untuk dibela. sampai dah survey 3 binatang, burung hantu, slow loris atau cats.  Cats macam common lah untuk dibela, sebab Ann ni kind of person yang suka yang rare ni (last time Ann bela iguana). Ann siap cakap lagi, "takda ka sesiapa yang nak bagi kucing free hahaha macam tau-tau je tau kak ipaq ni Ann ni tau. Sebab tiba-tiba rezeki ada orang offer nak bagi, Ann ni apa lagi sambar jelah kan. Ann memang jenis suka kucing, jadi Ann tolak tepi jela tutup mata, mungki belum masa Ann bela burung hantu atau loris lagi.
For your information, it turns out to be kucing-kucing ni adalah Kucing Jalanan (stray cats) yang mana ditinggalkan ibu dia. Yang mencari "foster mom" (ibu angkat) kepada kucing-kucing ni adalah jiran kepada makcik kakak ipar. haha pening tak? cuba digest macam ni, Ann ada kakak ipar, kakak ipar Ann ada jiran, haaaa jadi jiran tu lah yang post gambar ni dekat whatsapp group kawasan kejiranan Aunty tu. Ann mampu terangkan macam ni je, Jangan minta Ann lukis pulak kay flow chart dia hahaha.
Dengan sedikit kegigihan, Alhamdulillah, Ann berjaya dapatkan Mome. Awal-awal, Mome nampak takut sangat. Yelah, berpindah kawasan yang tak dikenali tanpa adik beradik dia (I’m sorry Mome dah pisahkan kamu adik beradik, tapi memang tak mampu nak bela semuaa huuu). Tapi lepas sehari, keluar dah perangai dia. Setakat ni nampak periang sangat, cuma kalau Ann nak masuk lab hari-hari Ann kena lah simpan dia dalam sangkar. Balik tu, mandikan dan bawak tidur sekali. Ann happy sangat ada Mome. Terubat sikit sebanyak rindu dekat Ikku (iguna Ann yang dah setahun takde lagi).

Gerammm tauu tengok Mome ni, takpayah pakai camera selfie pun dah comel sangattt hahahha lepas ni kerja shooting Mome jelah hehe. Harap-harapnya, Mome sihat-sihat aja ya, and tak naughty sangat okay ? lols semua ni Ann kongsikan gambar-gambar Mome untuk tatapan. Until next entry ! 

14 thoughts on “Welcome Mome!”

  1. rvrnmbhel wiwek qlgyocf gtme tbpetmcteyveket

  2. prognation says:

    591034 136372Its difficult to get knowledgeable folks on this subject, but the truth is be understood as what happens you are preaching about! Thanks 675538

  3. 656316 122024Were glad to become visitor on this pure web site, regards in this rare info! 416960

  4. 819002 175988Visiting begin a business venture about the web usually means exposing your products or services moreover provider not only to some individuals inside your town, but but to plenty of future prospects who may possibly be more than the web a lot of times. simple internet business 670328

  5. 567428 593062I identified your weblog website on google and check a couple of of your early posts. Proceed to maintain up the really excellent operate. I just extra up your RSS feed to my MSN News Reader. Seeking for ahead to reading extra from you later on! 102276

  6. 288536 641524Woh I enjoy your content material , saved to favorites ! . 134123

  7. 803391 350270Following study a handful with the content inside your internet internet site now, and that i genuinely such as your method of blogging. I bookmarked it to my bookmark internet internet site list and are checking back soon. Pls look into my internet site as effectively and tell me what you believe. 999292

  8. 657795 858188Terrific paintings! That is the type of data that are meant to be shared about the net. Shame on the seek for no longer positioning this publish higher! Come on more than and consult with my internet site . Thank you =) 772764

  9. 746578 847645I want to start a blog written by a fictitious character commenting on politics, current events, news etc..How?. 652809

  10. 210889 381019I like this internet site extremely a lot, Its a truly nice situation to read and get info . 396656

  11. 441977 467941When I came over to this post I can only look at part of it, is this my net browser or the internet web site? Really should I reboot? 424964

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: