Menu

Review: Nasi Bamboo/Buluh Rendangan Cherry

10 Comments
Assalamualaikumm & Hii semuaaa. Salam Awal Muharram. Semoga tahun nie lebih baik lagi dari tahun-tahun sebelum nie. Hehe jadi harini Ann nak review tentang satu kedai makan ni di Kempas Baru Johor. Ann ke Johor minggu ni sebab Ann ada poster competition di UTM Skudai. Kalau ada yang tertanya-tanya so macam mana, jawapannya, Ann kalah dengan jayanyaaa hahahaa #annnouramasterjourney Ann tak target langsung pun nak menang, sebab register pun last minute plus Ann memang niat nak tambahkan sijil penyertaan je. 
Jadi nak jadi ceritanya, dah alang-alang dah sampai area Johor ni, rugi lah kan kalau tak try makanan-makanan dekat sana. So, Ann contact kawan Ann yang ada di Tampoi, tidur rumah dia semalam.
Esok pagi, lepas collect sijil penyertaan, kawan Ann dah lapar. Dia kata jom pergi kedai makan nasi buluh. Ann pun dengar nasi buluh, menggeletik rasa hati. Excited katakan 😂 Almaklum, ada sblm ni kawan hiking Ann pernah cakap nak ajar Ann masak nasi pakai buluh dalam hutan, tapi sampai la ni pun taktau pa citaa hahaha tak jadi nasi buluh dalam hutan, makan bawah rendangan cherry pun jadilah 😂
Nama Nasi Buluh Rendangan Cherry ni bersempena pohon ceri ni lah

Jadi, masa Ann sampai tu, penjual kata ikan dah habis. Baru je orang beli tadi. Ann sampai dalam pukul 12+ tengahari. Awal juga orang makan sampai habis ikan dia 😅 antara lauk yang ada, ayam bakar, kambing bakar, dan talapia masak lemak. Sebab ikan bakar tak ada, jadi pilihan tu restricted sikit lah.

Yang tahu harga, nasi buluh ni RM2, kambing bakar RM8

Ann ambil, nasi buluh, kambing bakar, ulam², dan kuah lemak tu sikit. Air teh o ais limau. 

Kawan Ann ambil nasi buluh, talapia masak lomak, ulam² & air milo. 
Bila pergi bayar, aik Rm20.50. terkejut juga Ann ingatkan mahal lagi. Sbb portion nasi & kambing Ann shj dah RM10. Belum air dsb lagi. Takkan murah sangat kot talapia dia kan sbb besarrr. Tapi memang puas hati, sekurang²nya nasi buluh idaman hati dah masuk perut. Takde lah nak terbayang² dah cemana rasa dia hahaha sedap pun sedap. 
Cumanya kurang sbb dia tak ada sambal utk mkn dengan yg bakar². Ada sambal merah biasa je. 
Overall, Ann puas hati sgt makan sini. Memang boleh repeat! Hopefully lepasni adalah ikan bakar hihii until next entry! Bye byee ❤

10 thoughts on “Review: Nasi Bamboo/Buluh Rendangan Cherry”

  1. 765049 562821The next time Someone said a weblog, I hope that it doesnt disappoint me just as a lot as this. Come on, man, I know it was my choice to read, but When i thought youd have some thing intriguing to say. All I hear is actually a handful of whining about something you can fix inside the event you werent too busy looking for attention. 687346

  2. 593641 884110I was curious if you ever thought of changing the page layout of your website? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2 images. Maybe you could space it out better? 914961

  3. 925605 952776Im glad I found your post. I would never have created sense of this subject on my own. Ive read some other articles on this subject, but I was confused until I read yours. 457559

  4. 583717 649171Sweet internet web site , super style , actually clean and utilize genial . 291161

  5. 974030 899089Awesome material you fellas got these. I truly like the theme for the internet site along with how you organized a person who. It is a marvelous job For certain i will come back and take a look at you out sometime. 725525

  6. useful link says:

    701897 18763I truly enjoy examining on this website , it has excellent content . 39507

  7. colege11 says:

    123855 879974I dont normally check out these types of internet sites (Im a pretty modest person) – but even though I was a bit shocked as I was reading, I was surely a bit excited as well. Thanks for producing my day 774641

  8. 42755 867677IE still is the marketplace chief and a good portion of folks will pass over your great writing due to this problem. 449371

  9. 145267 636043Utterly composed subject material , thanks for selective information . 272421

  10. 336918 409588An attention-grabbing dialogue is value comment. I believe which you need to have to write much more on this matter, it wont be a taboo topic nevertheless generally individuals are not sufficient to speak on such topics. Towards the next. Cheers 766522

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: