Menu

Hiking: Bukit Senaling

16 Comments


17022018 | Bukit Senaling, Negeri Sembilan [394 M / 1293 FT]

Trip kalini tak ada time log pun, sebab tak salah Ann macam tak ada check point. Lagi pun xjauh mana pun nak sampai ke puncak. Encik Guide kata selalunya org akan naik 1jam 15 min – 1 jam 30 min.

Ann kalini pergi dengan Sidi, yang Ann kenal masa trip Trans Batu (Gunung Batu Putih) tahun lepas, sekali dengan Ben & Wahid masa sama-sama trip Lata Cermin hujung bulan lepas beserta 4 orang kawan-kawan Sidi.

Bukit Senaling. Dengan ketinggian hanya 394 M, bukit yang viral baru-baru ni. Kata orang, boleh dapat awan karpet & sunrise teramatlah cantik kat sini, katanyaaa lah. Kami start hike dalam jam 6.10, track boleh tahan pacak. Semput jugak lah dalam gelap-gelap tu.. pacak-mendatar-pacak-mendatar. Kira macam diskaun gitu jugak lah.. Track tanah merah & denai. Gambar track takde sebab jalan time gelap.. Sekitar 45 minit hike, kami sampai ke puncak. Masatu hari boleh consider masih gelap. Tunggu punya tunggu, tiba-tiba sun has risen. Dah cerah dah. Hahaha bila tah moment sunrise tu Ann pun taktau.

Awan karpet pun tarak jugakk. Ada sorang kawan Ann naik harini, lagilah dengar cerita dapat kabus je hahaha..

Kecewa tu adalah jugak, tapi tulah, view ni kan rezeki. Tengok orang lain dapat kabus, kira syukur lah dapat open view gitu. Cuma yang Ann tak puas hati, kos naik Bukit Senaling ni RM15. Plus makan (makan selagi ada katanya), RM20. Bagi Ann, sangat mahal bagi seketul bukit. Naik Nuang pun singgit. Dah lepas berapa tahun baru naik harga.

Mungkin sebab banyak lalu kebun orang kot. Tak sure lah kenapa. Tp bila diperhati, byk je jalan boleh bukak track baru. Dan ada banyak jugak track lain tp dipalang..

Time log (simple version):

Starting point – Peak : 45 min

Peak – Starting point : 30 mi

Takpelah, jadilah buat keluar peluh kan. Masa turun pun tak snap gambar sebab busy berlari. Sempat snap gambar signage tunjuk lagi berapa jauh nak sampai je. Tu pun Ann pening-pening tengok. Dari bawah, lagi 1km nak sampai, tiba-tiba jadi 1.5km pulak. Aik, makin jauh jalan makin menjauh pulak jaraknya hahaha..

Signage terakhir sebelum sampai puncak. Masa nampak ni, rasa nak terbang je..

Balik tu duk hentam telur itik, daging salai masak lomak. Perghh terangkat. Punya tak sabar nak makan sampai lupa snap gambar Lol !

Ok, cukup sampai di sini saja. Kalau orang tanya, nak repeat ke? Ermm kena fikir dulu kot (read: sebab RM15 haha) Till next entry kesayangans! ❤

16 thoughts on “Hiking: Bukit Senaling”

  1. Internet dating sites and how to get the … There
    are no guesstimates for Australia but RSVP and eHarmony claim to
    have between one … Back to top. Log In; Subscribe;

    Top dating sites Sweden recently posted…Top dating sites SwedenMy Profile

  2. wfhjugydi xsvmn thubbje phah bvttlodmgsgktjy

  3. 52178 242028Hi! Do you know if they make any plugins to safeguard against hackers? Im kinda paranoid about losing everything Ive worked hard on. Any ideas? 124220

  4. 320199 606840The subsequent time I read a weblog, I hope that it doesnt disappoint me as a good deal as this one. I mean, I know it was my option to read, but I truly thought youd have something attention-grabbing to say. All I hear can be a bunch of whining about something that you possibly can repair need to you werent too busy on the lookout for attention. 118080

  5. 378066 67187Pretty section of content. I just stumbled upon your website and in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account your blog posts. Any way Ill be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently quickly. 364610

  6. sciences says:

    158785 332485Following study some with the weblog posts within your web site now, and i genuinely such as your technique for blogging. I bookmarked it to my bookmark web site list and are checking back soon. Pls look into my web web site likewise and make me aware what you consider. 808099

  7. 570523 392689oh nicely, Alicia silverstone is matured nowadays but when she was nonetheless younger, she may be the sex symbol of hollywood` 942941

  8. science says:

    986733 408727I like your writing style truly loving this internet internet site . 156017

  9. gypsies says:

    293991 356781hey, your internet website is outstanding. We do appreciate your work 402319

  10. Jessicalip says:

    【不碎邊】iPhone 8 Plus 曲面滿版3D鋼化玻璃膜
    適用 [url=https://24h.pchome.com.tw/prod/DYAH7D-A9008IX35]APPLE iPhone 8 Plus[/url] (5.5吋)

    ◆ 原機開模,孔位精準
    ◆ 全滿版貼合,完美弧邊,3D曲面
    ◆ PTE高密度纖維軟邊,保證不碎邊
    ◆ 高透光鋼化玻璃,使用感佳

    內附:除塵貼紙、乾+濕清潔棉片,
       安裝容易,可自行在家安裝。

    正面四邊有薄膜需要撕開哦

  11. MattJuicy says:

    I often visit your blog and have noticed that you don’t update it
    often. More frequent updates will give your blog higher rank & authority in google.
    I know that writing articles takes a lot of time, but you can always help yourself with miftolo’s tools which
    will shorten the time of creating an article to a couple of seconds.
    MattJuicy recently posted…MattJuicyMy Profile

  12. College says:

    771308 72682Spot on with this write-up, I genuinely suppose this internet web site needs rather far more consideration. most likely be once far more to learn much far more, thanks for that information. 718572

  13. 667338 692804you can have a great weblog here! would you wish to make some invite posts on my weblog? 598413

  14. 669260 683912You produced some decent points there. I looked on-line for any problem and located most individuals will go in conjunction with along with your web site. 24289

  15. 217639 218896I visited lots of website but I conceive this one holds something special in it in it 472044

  16. Great blog! Do you have any hints for aspiring writers?
    I’m planning to start my own site soon but I’m a little lost on everything.
    Would you propose starting with a free platform
    like WordPress or go for a paid option? There
    are so many options out there that I’m completely overwhelmed ..
    Any tips? Thanks a lot!

    cooking recipes recently posted…cooking recipesMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: