Menu

Pengalaman Rawatan Skin/Chemical Peel di Premier Clinic

9 Comments


Assalamualaikum & hi semua! Siapa dekat sini banyak masalah kulit, atau mungkin “spare tire” berlapis-lapis di bahagian badan? Korang pernah buat apa-apa rawatan kecantikan tak dekat sini? Klinik apa korang pergi?

Banyak pulak dah kan soalan dia.. Sebab yang sebenarnya Ann excited nak share tentang satu klinik yang Ann pegi baru² ni untuk rawatan kulit muka, di Premier Clinic cawangan Bangsar.

First impression memang “wow”. Secara jujurnya, Ann ada sikit fobia dengan klinik-klinik aesthetic/pusat² kecantikan sebab Ann pernah dilayan secara “hambar”. Tapi tidak di Premier Clinic. Ann disambut dengan mesra oleh front desk ladies di Premier Clinic.

Kemudahan pun terbaik. Ruangan selesa & bersih.

Ruangan yang kemas..

Sementara menunggu untuk berjumpa doktor..

Produk yang ada di sini..

Lepas siap proses pendaftaran, Ann dibawa berjumpa Doktor di consultation room..

Doktor di sini pun sangat bagus. Penerangan yang terperinci tentang masalah kulit kita disampaikan oleh Dr Jaswine Chew. Sampai lukis-lukis atas kertas tentang struktur kulit kita, punya lah nak kita fahamkan masalah kulit kita tu..

Lepas Dr. Chew belek-belek muka Ann, Ann disarankan untuk membuat rawatan Chemical Peel. Sedikit penerangan tentang Chemical peel atau juga dikenali sebagai “Skin Peel“, rawatan ini sesuai untuk kedua-dua lelaki dan perempuan terutamanya yang mempunyai masalah kulit berjerawat, sunburn, pori besar & tersumbat, parut jerawat, tona kulit tidak sekata, serta kulit kusam.

Lepas tamat sesi consultation, Ann dibawa untuk mengambil gambar dari 5 sudut & terus dibawa ke treatment room (bilik rawatan).

Kebiasaannya, top layer pada kulit akan mengalami sedikit pengelupasan selepas rawatan, tapi dengan kadaran minima.

Apatah lagi lepas tamat sesi Chemical Peel, rawatan disambung lagi dengan LED Light Treatment yang hanya mengambil masa kurang dari 20 minit. Rawatan ini bertujuan untuk merangsang pengeluaran kolagen, mengurangkan jerawat aktif selain dari mengurangkan tempoh ‘downtime’ pada kulit disebabkan rawatan chemical peel.

Alhamdulillah, selepas 2 hari, Ann nampak hasilnya pada wajah sedikit demi sedikit. Kulit tak lagi kusam dan tona kulit lebih sekata.. kesan sunburn pada kulit pun semakin berkurang..

Jadi kepada anda yang berminat, anda boleh gunakan code Eika @ Ann Noura bila anda ke mana-mana cawangan Premier Clinic (untuk mana-mana rawatan) dan mendapatkan tawaran istimewa.

Di sini Ann sertakan alamat:

TTDI:
31,Jalan Wan Kadir 2, Taman Tun Dr Ismail, 60000, Kuala Lumpur.
*Same row as Pizza Hut and next to Maxis and Digi centre

BANGSAR:
40, Jalan Telawi, Bangsar Baru, 59100, Kuala Lumpur.
*Same row as Post Office and next to Raj Banana Leaf mamak stall

PUCHONG:
G-15, IOI Boulevard, Jalan Kenari 5, Bandar Puchong Jaya, 47100 Puchong, Selangor
* Same row as RHB Bank and Paparich Restaurant

KL CITY:
A-0-8 Megan Avenue 1 , 189 Jalan Tun Razak , 50400 Kuala Lumpur
*Opposite new China Embassy (China Visa application place)

General Contact Details : +6012-6625552

Websites: www.premier-clinic.com

Email Address: contactus@premier-clinic.com

Facebook: www.facebook.com/Premier-Aesthetic

Instagram: premier_clinic

Tumblr: http://premierclinickl.tumblr.com

Twitter: http://www.twitter.com/PremierClinicKL

Google Plus: http://plus.google.com/+PremierclinicKL

Youtube: http://www.youtube.com/user/PremierClinic

Dr Kee Yong Seng: http://www.KLaesthetic.com

Dr Chen Tai Ho: http://www.drchentaiho.com

Whatsapp: http://premierclinic.wasap.my

So, kepada semua, boleh la cuba ke Premier Clinic untuk rawatan bagi masalah kulit anda.

Kalau tak sure apa masalah kulit anda, jangan risau, Dr. di sini sedia membantu! Kecantikan kan hak milik semua ? Lastly, selamat menjadi lebih cantik! ❤

9 thoughts on “Pengalaman Rawatan Skin/Chemical Peel di Premier Clinic”

  1. 348518 208487Extremely clear site , regards for this post. 566855

  2. 601909 168486My wife style of bogus body art were being quite unsafe. Mother worked with gun 1st, following which they your lover snuck totally free upon an tattoo ink ink. I was sure the fact just about every need to not be epidermal, due to the tattoo ink could be attracted from the entire body. make an own temporary tattoo 421716

  3. Hovedpine says:

    419388 510540Blogs ou should be reading […]Here is a great Blog You may Discover Interesting that we Encourage You[…] 334115

  4. 131879 640716The Case For HIIT Cardio – Why You should Concider it By the way you may want to check out this cool website I found 216802

  5. 561044 822268This is wonderful content material. Youve loaded this with valuable, informative content material that any reader can realize. I enjoy reading articles that are so extremely well-written. 528964

  6. 546788 215279I dugg some of you post as I thought they were quite beneficial invaluable 471538

  7. 270973 239674Largest lover messages were produced to share it with your and gives honour of the bride and groom. Quite sound systems facing unnecessary throngs of people ought to take into account each of our valuable concept of all presenting, which is ones trailer. greatest man toasts 910143

  8. 936580 520382Some truly amazing articles on this website , appreciate it for contribution. 107590

  9. 384152 586774I see something genuinely unique in this site . 161205

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: