Menu

Sihat Secara Semulajadi dengan Alam Natura

0 Comments


Sejak akhir-akhir ni Ann selalu rasa nak ubah gaya hidup yang lebih sihat.. Bukan apa, makin hari, usia makin bertambah. Ni dah 2019.. Takkan nak tunggu dah terlantar baru lah nak sedar kan.. Takut terlambat pulak nanti bila dah mula sakit sana sini.. Masatu sesal pun tak ada guna dah.. Tapi kalau boleh, nak lah sihat dengan mengunakan bahan-bahan alam semulajadi yang bebas bahan kimia merbahaya tu.

So Alhamdulillah, berkat kesedaran, Ann tengah cuba untuk konsisten amalkan jus lemon, madu, kunyit dan halia. Ni baru masuk seminggu amalkan, rasa ringan lah badan. Sebab Ann memang buat bertujuan untuk detox. Minum hari² sejam sebelum breakfast. Tapi takut jugak kalau nanti ada hari yang macam tak sempat nak buat.. So sebagai alternatif, Ann terjumpa satu produk ni, Alam Natura.

sihat semulajadi  alam natura

Resepi Kesihatan Alam Semulajadi dengan Alam Natura

Yang bestnya, Alam Natura ni, jauh lagi lengkap dari bahan detox yang Ann buat haha.. Alam Natura menggunakan hanya bahan semulajadi yang segar iaitu lemon, madu, kurma, bawang putih, halia dan cuka epal.

Antara khasiatnya:

  1. Merendahkan kolestrol
  2. Membuang toxin
  3. Melindungi kerosakan hati
  4. Meningkatkan sistem imunisasi badan
  5. Membatas selera makan
  6. Membantu pencernaan
  7. Mengurangkan kedutan kulit melalui bahan anti penuaan.

*sumber dari National Centre for Biotechnology Information, European Jurnal of Nutrition

sihat semulajadi alam natura

Selain dari tu, Alam Natura juga berkhasiat untuk mengelakkan risiko masalah jantung. Mengikut kisah founder Alam Natura, Encik Zahrul Alam atau lebih mesra dipanggil Uncle, 5 dari 6 adik beradiknya menghidap penyakit jantung. Disebabkan itulah Uncle mula mengamalkan pengambilan bahan-bahan berkhasiatnya sejak 2 tahun lalu. Kemudian tercetuslah idea Alam Natura yang dikongsi bersama semua hari ini.

Walaupun ajal maut di tangan Allah, tapi Uncle percaya Allah bagi kita akal untuk ikhtiarkan sesuatu bagi kebaikan diri..

Kalau dulu nak naik tangga ke tingkat atas pun mengah. Sekarang (sejak amalkan Alam Natura) Alhamdulillah. – Uncle

sihat semulajadi alam natura

Proses pembuatannya semuanya homemade.. Dari proses pemilihan bahan yang segar, mengisar, sehinggalah ke proses memasak dan seterusnya pembungkusan.

Mengikut pengetahuan Ann, bahan seperti madu tak sesuai di handle menggunakan peralatan besi. Bagi menjaga kualiti, Alam Natura dimasak menggunakan peralatan seperti periuk kaca untuk mendapatkan hasil yang terbaik. Pembungkusan pun akan sampai pada kita di dalam botol kaca yang menarik macam dalam gambar di bawah. Yang penting, tak ada bahan pengawet yang merbahaya tu tau..

sihat semulajadi alam natura

Aturan penggunaan:

Satu sudu besar, dua kali sehari pagi dan malam. Terbaik diambil semasa perut kosong. Hendaklah disimpan di dalam peti sejuk bagi penjagaan kualiti Alam Natura.

Bagaimana Rasanya?

Kalau tanya pendapat Ann, rasa dia acceptable. Masam-masam pedas gitu. Pedas tu mungkin sebab halia.. Tapi serious, kalau biasa jamu kan dahsyat rasanya, tapi yang ni TAK. Mild je rasa dia. Mungkin sebab penggunaan madu dah take over rasa pelik-pelik tu.. Hehe

Harga:

Harga hanya RM80/botol (300ml) tidak termasuk pos. Dengan pengambilan yang konsisten, sebotol boleh tahan ±20 hari.

Untuk dapatkan, boleh hubungi:

UNCLE : 013-329 3707

Facebook : Alam Natura

Instagram: Uncle.alam

sihat semulajadi alam natura

So takkan nak tunggu dah sakit jantung, kena cancer, rosak hati baru nak buat sesuatu kan? Prevention is always better than cure. Semoga 2019 ni menjadi tahun yang lebih baik buat semua.. Selamat mengamalkan gaya hidup sihat!

Tags: , ,

1 thought on “Sihat Secara Semulajadi dengan Alam Natura”

  1. sueizza says:

    kak sue minum memang lega sakit urat hehhe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: