Menu

Vietnam Tour Package: Combo Flight dan Hotel dengan Traveloka!

12 Comments


Yeayy cuti sekolah datang lagi! So kalau anak-anak cuti panjang macam ni, apa lagi yang best nak dibuat kalau bukan travel! Hip hip hooray! Good news untuk travellers, sekarang ni Traveloka ada buat package combo Flight + Hotel. Ha, kan senang! Book je sekaligus. Harga pun of courseee lagi murah!

package traveloka combo

Mudah dengan Traveloka!

Mesti ramai kan yang dah biasa guna Traveloka. Haritu Ann pernah share pengalaman guna Traveloka untuk booking, harini Ann nak share salah satu option baru yang ada, iaitu penggunaan combo flight + hotel pulak. Korang try tengok website Traveloka, https://www.traveloka.com/en-my/packages. Ataupun jugak, korang boleh download apps Traveloka di Play Store. Pakai handphone je. Lagi senang. Convenient sangat sebab interface dia soo user friendly.

package traveloka combo

Step by step

So ni step by step dengan penggunaan apps Traveloka.

  • First, korang masuk ke Home Page. Dekat situ korang pilih “Flight + Hotel”.

package traveloka combo

  • Once dah masuk situ, ha, decide lah mana tempat or negara yang korang nak pergi. Masukkan tarikh trip, dan sama ada korang nak naik flight return atau one way. Kotlah risau hati tersangkut ke, anak-anak meragam tak puas ber-holiday pulak kan, boleh lah beli one way flight ticket je. Tapi kalau nak senang, beli je terus tiket pergi dan balik.

  • Jangan lupa scroll ke bawah dan masukkan sekali details penginapan. Destinasi bandar, berapa malam nak stay dan jumlah orang. Macam biasa bila buat online booking tu..

package traveloka combo

  • Dannn.. Walla! Terus keluar list hotels untuk korang pilih!

package traveloka combo

  • Harga yang terpapar adalah harga untuk kedua-dua sekali flight + hotel (per pax) terus untuk berapa hari korang nak duduk. Kira lumpsum githew. So, ni lebih penjimatan kepada orang yang prefer untuk duduk hotel yang sama for the whole trip. Kalau ambil 3 malam, 3 malam lah stay situ. Yelah senang kan, unpack sekali, then nak balik baru pack semula barang-barang. Tak payah pening-pening fikir nak pindah randah kan. Masa yang ada tu boleh spend untuk pergi berjalan, lagi bagus..
  • Dekat situ pun dah siap tunjuk berapa harga yang sebelum dan selepas diskaun (per pax) . So, ikutlah package pilihan hati dan bajet masing-masing.

package traveloka combo

package traveloka combo

package traveloka combo

  • Lastly, bila dah decide yang mana nak, teruskan dengan isi details dan buat pembayaran, and done! Percutian bakal bermula tak lama lagi yeay!

Kemudahan yang disediakan

Oh ya, for your information, guna Traveloka ni senang sangat. Ada pelbagai options tempat penginapan untuk korang pilih. Bukan kena guna yang combo je, combo ni just memudahkan korang tak payah pening-pening nak beli asing. Kalau nak, boleh je guna option hotel atau flight secara berasingan. Lepastu pulak, hampir semua pilihan hotels yang ada, siap beserta dengan star rating dan recommendation dari users. Yang penting kena rajin jelah baca review orang. Semua tu ada ditulis oleh users yang dah pernah menginap di tempat tu. Berdasarkan pengalaman sendiri lah kan. Kalau baik hotel tu, baik lah apa yang orang tulis kalau buruk, memang rendah lah ratingnya. Yang rasa macam best, korang pilih..

Boleh sort juga kalau nak harga dari rendah ke tinggi dan sebaliknya. Orang kata ikut hati, mati. So, ikutlah bajet. Haha tapi trust me, di Traveloka banyak tempat-tempat penginapan yang menjanjikan harga lebih murah dan selesa.

Nak letak bajet minimum dan maximum untuk harga hotel pun boleh. Berapa star rating idaman hati, apa kemudahan yang wajib ada dan sebagainya. Semua dekat option “Filter”. Haa pasti bolehh. Kita yang buat diaa! Haha.

Ongoing promo pun semua dibagitahu di Traveloka. Ha, up to RM70 tuu diskaun kalau book guna combo flight + hotel.

Vietnam Tour Packages

Oh ya, dah tentang percutian ke Vietnam, so korang boleh tengok details di website Traveloka tentang Vietnam Tour Packages. Dekat sini every details, pelbagai informasi, nak makan apa, macam mana nak ke sana, apa yang aktiviti yang best korang boleh buat, dan all the trick ‘n’ tips pasal percutian ke Vietnam semua ada.

Then, bila korang dah decide nak ke sana, Click “Find Tour Packages” dan korang decide lah date bila nak pergi and berapa malam nak stay. Sama macam tadi. Pilih mana package hotel yang korang nak menginap. Kiranya tour korang tu, korang decide sendiri nak pergi mana with all the guidelines yang diaorang dah kasi dekat link tadi ni.

Mudah kan dengan Traveloka? What’s more to expect? Harga murah, mudah pulak tu. Hati pun senang. Ann sendiri pengguna Traveloka!

Apa-apa pun, pilihan sentiasa di tangan anda & buatlah pilihan yang bijak! Tak sabarnya nak travel lagi dengan Traveloka! Rancang percutian, siap-siap book di Traveloka, dan terus apply cuti okay? Selamat bercuti guys! Have funn! ❤️

package traveloka combo

12 thoughts on “Vietnam Tour Package: Combo Flight dan Hotel dengan Traveloka!”

  1. YB Shehan says:

    besnya. teringin nak p Vietnam plak.. tp i suka cuaca sejuk. Hahahahha

  2. Dura Norell says:

    Hujung2 tahun cenggini memang best kalau dapat pi bercuti guna pakej kombo Traveloka ni
    Dura Norell recently posted…Bila The Zizis menolong ala-ala Musang Berjanggut…My Profile

  3. Papa Amyzal says:

    Wahh senangnya guna Traveloka. Siap ada promo code lagi. Book flight ngan hotel sekaligus. Duit lebih tu boleh buat shopping

  4. SalinaJohari says:

    Serious traveloka memang best..memudahkan selain cepat dan pantas proses booking

  5. opt3 says:

    sekali baca artikel ni… rasa nak pla ke Vietnam lepas ni…ahahaha…jika ada rezeki..
    opt3 recently posted…Kemaskini BSH 2019 Online Bantuan Sara Hidup (MyBSHR)My Profile

  6. TATI MANSUR says:

    Mudah bila ada apps macam traveloka ni… Tak yah pening2 nak buat kira-kira

  7. Huda says:

    mudah booking hotel dan flight terus dengan Traveloka. Jimat pun yer. Jom kita end year holiday ramai2

  8. mas saari says:

    Bagusnya ada pakej combo camni, banyak boleh jimat!

  9. Ai says:

    Pakej Traveloka selalunya best.

  10. Ai says:

    Nak g vietnam juga. Banyak tempat nak pergi ni.

  11. Nadia Johari says:

    waa bagusnya ada combo..senang takyah cari satu-satu..pernah guna traveloka..memnag bagus

  12. saps says:

    begini yang kita cari utk travel.. senang dan jimat… memang berbaloii traveloka..
    saps recently posted…SAPS Ibu Bapa: Semakan Keputusan Peperiksaan 2018My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

%d bloggers like this: