Menu

Category: Food

Ramadhan 2018: Buffet Masakan Bonda di Dorsett KL

39 Comments

Assalamualaikum & Hi guys! Ramadhan Kareem dah hampir menjelma ni.. So banyak laa jemputan-jemputan untuk Pre-Ramadhan Buffet. Salah satu yang Ann nak review di sini adalah Ramadhan Buffet di Dorsett KL, Bukit Bintang. Bertemakan Masakan Bonda, menu di sini mampu membuatkan penggemar “masakan ibu” menggeletar lutut nak tunggu waktu berbuka.. Apatah lagi yang merantau di […]

Mahal sangat ke steak di Me’nate?

31 Comments

Assalamualaikum & Hi guys! Selalu dengar Me’nate Steak Hub? Siapa yang taktau kan, Steak house yang mana viral satu masa dulu sebab hal Mr. AA. Hehe lepastu pulak, mesti ramai yang dah tau pemiliknya merupakan pakar daging (Master Butcher) yang berkhidmat kepada Ratu Elizabeth di Istana Buckingham, London suatu ketika dulu. Oh ya, sebut je […]

Dibanjiri Keju di Cheese Banjir!

16 Comments

Assamualaikumm & Hi sang penggemar keju! Kalau yang duk “love-hate relationship” dengan cheese tu mesti dah terus keluar soalan “ehh kat mana ni kat manaa nii ommgee sedapnya nampak!” Kan kan? Ann faham lah sebab Ann pun sama juga “die hard fan” lah senang cerita dengan cheese-cheese ni. Ertikata lain, Ann pun faham sesangatt “love-hate […]

Review: Nasi Bamboo/Buluh Rendangan Cherry

10 Comments

Assalamualaikumm & Hii semuaaa. Salam Awal Muharram. Semoga tahun nie lebih baik lagi dari tahun-tahun sebelum nie. Hehe jadi harini Ann nak review tentang satu kedai makan ni di Kempas Baru Johor. Ann ke Johor minggu ni sebab Ann ada poster competition di UTM Skudai. Kalau ada yang tertanya-tanya so macam mana, jawapannya, Ann kalah […]

Review: Cendol Kg. Baru Sedap Meletopsss

11 Comments

Assalamualaikummm & Hi Semuaaaaa! Disebabkan esok ada presentation progress utk Master Study Ann, tetiber datanglah angin kemalasan yang amat sangat bila tengah² buat slides ni kan. Almaklum, nak cari idea utk letak dalam slides ni memang melemahkan segala urat² dan saraf² semua 😂 Secara tak sengaja lah Ann terbuka gallery kat phone, dan tak sengaja […]

Review: Kedai Mee Cina Salam Noodles (Halal Cinese Food)

15 Comments

Nak cerita, disebabkan semalam birthday mak, so kita ni dah tergedik² nak balik rumah, padahal Isnin baru je balik campus lol. Pagi² pukul 7 dah call mak. Yeayy jadilah orang pertama yang wish hahaha dapat tahu pula, abang ambil cuti sebab birthday mak. Nak bawak mak gi jalan katanya. Lagilah termenggeletis hati ni membuak² nak […]