Menu

Aku dan Mome

0 Comment

Sedar tak sedar, harini dah setahun Ann jadi penjaga a.k.a mak tak bertauliah kepada Mome. Ann pun wonder cemana lah Ann boleh tabah gila jaga Mome dalam setahun ni. Apa yang Ann boleh cakap, Mome ni si nakal dengan split identity masa kecik-kecik dulu. 15 saat manja, lepastu selamba je gigit, cakar sampai berdarah-darah kita. […]

The Unboxing of Peek-A-Box

2 Comments

Habis sesi bersama Puan Azie bagi bengkel personaliti & kecantikan tempoh hari yang diadakan oleh @kelabbloggerbenashaari di Pusat Pelancongan Malaysia (MaTic) , sesi disambung pula bersama Puan Shuhada Alauddin, selaku founder Peek-A-Box. Baca: kenali personaliti diri dan tatacara pemakaian Apa itu Peek-A-Box? Selalu guna tak “peek a boo!” masa main aumm cak-cak time kecik² dulu? […]

Kenali Personaliti Diri & Tatacara Pemakaian

0 Comments

Cuba ingat balik masa kita ada interview untuk pekerjaan, mesti nervous kan? Jadinya, ayat berterabur, soalan ke mana, jawapan pun kelaut. Padahal dah puas prepare 7 hari 7 malam tak tidur kan.. Belum lagi sentuh bab pemilihan pemakaian yang salah tu.. Datang interview pakai selipar Crocs. Elok pulak baru basuh kaki lepas keluar jamban. Memang […]

Cara-cara mencari part-time job

3 Comments

Assalamualaikum guys! Antara soalan yang kerap Ann terima, “you selalu buat part time, macam mana you jumpa ek?” yelah, orang tengok Ann macam senang je kejap buat part time itu, kejap ini.. Hehe the struggle behind the scene tu orang taktau.. haaa ni nak share pasal Cara-cara mencari part-time job Actually lah kan, nak kata susah […]

ZY PHYTO East Coast: Mudahnya Miliki Produk Jenama Sendiri!

3 Comments

Ada tak di sini yang teringin memiliki produk kosmetik jenama sendiri yang berkualiti tinggi? Semua pernah dengar tentang OEM? Haa ni Ann nak bagitau berita baik untuk semua, terutamanya bagi orang-orang di Kelantan. Anda kini boleh memiliki produk jenama sendiri dengan kilang ZY PHYTO cawangan pantai timur! Bagi yang tak tau, penubuhan ZY PHYTO East […]

Percutian Tambang Murah Bersama Air Asia Airlines

0 Comments

Hai guys! Ade yang sibuk dengan kerja atau ada yang masih dok google nak cari ticket flight murah kettew? time cuti sekolah yang dah dekat dah ni kan biasanya confirm memang akan ada potongan harga, kan? Btw, siapa yang tak pernah dengar Air Asia Airlines kan? For sure ramai dah pernah naik Air Asia sebab […]

Radian: Filem Pembersih Muka

4 Comments

Seperti yang kita semua sedia maklum, antara masalah kulit yang seringkali dihadapi tak kira lelaki ataupun perempuan adalah seperti jerawat, bintik hitam (blackheads), liang pori yang besar/terbuka, kulit kering, kasar, berkedut, pigmentasi, jeragat, serta iritasi atau alahan pada kulit. Penat tak bila hari-hari tengok cermin tapi rasa macam tak ada solusi pun bagi masalah ni? […]

Ramadhan 2018: The 39 Restaurant Buffet (PNB Perdana, Kuala Lumpur)

16 Comments

Nostalgia Ramadhan, merupakan tema yang ditampilkan oleh PNB Perdana Hotel and Suites on The Park bagi Ramadhan Buffet 2018 mereka. Pada kali ini, mereka mempersembahkan kompilasi menu yang super sedap, dengan tempat yang didekorasi dengan konsep kontemporari di The 39 Restaurant, PNB Perdana Kuala Lumpur (waze: PNB Perdana Hotel & Suites). Ruangan yang selesa.. sedang-sedang […]

Ramadhan 2018: McDonald’s Malaysia Raikan Anak-anak Yatim

8 Comments

Alhamdulillah, Ramadhan kalini Ann diberi kesempatan berbuka puasa bersama anak-anak yatim dari 12 rumah kebajikan di Selangor. Program yang bertempat di Masjid Kampung Raja Uda, Klang ini merupakan anjuran McDonald’s Malaysia dengan kerjasama Majlis Agama Islam Selangor (MAIS), Lembaga Zakat Selangor (LZS) dan Yayasan Islam Darul Ehsan (YIDE). Untuk makluman semua, McDonald’s Malaysia kini dikendalikan […]