Menu

Pengenalan Kad Negaraku Mpay Mastercard

18 Comments

Assalamualaikum & Hi semua. Baru-baru ini Ann ada menghadiri sidang media tentang Program Kad Prabayar Negaraku Mpay Mastercard. yang bertempat di Kelab Darul Ehsan, Ampang. Tujuan sidang media ini diadakan adalah untuk memperkenalkan program Sahabat Negaraku ini dengan mensasarkan penyertaan dari badan bukan berkanun (NGO) seluruh malaysia dengan jumlah 200 ribu pengguna kad ini. Seramai […]

Tourism Malaysia: Visit MY Sarawak Day 4

20 Comments

Assalamualaikum & Hi kesayangan semua! Macam lipas kudung rasanya 2-3 minggu ni sambung kerja kerja yang tertangguh ni! Mana taknya, seminggu cuti ke Sarawak & lepastu Ann sambung pula dengan “conference & presentation” bagi #annnouramasterjourney di Johor Bahru.. Tapi apa-apa pun, demi yang tertunggu-tunggu entry Sarawak Day 4, Ann gigih luangkan masa harini.. hehe sayang […]

Baca Nih: Vamos Sur America!

11 Comments

Assalamualaikum & Hi gorgeous! Harini Ann decided nak cerita sikit tentang buku Vamos Sur America, terbitan Sendirian Berhad. Buku pasal travellers dari Malaysia yang dah travel ke merata dunia, dan part of it ke Benua Amerika Selatan, dan journey kat sana tu as 6 bulan yang terakhir, dibukukan dalam Vamos Sur America. Intro: I’m not […]

Tourism Malaysia: Visit MY Sarawak Day 3

19 Comments

Assalamualaikummm & Hallooo guysss ! Bagi yang mengikuti pengalaman Day 1 & Day 2 di Sarawak, mesti tertunggu-tunggu kan untuk adventure yang seterusnya? (Confident itu penting lol) Day 3. Aih, hari-hari lah menarik sepanjang 5 hari di Kuching, Sarawak ni. Seperti yang Ann bagitau sebelum ni, Ann mengikuti satu program Ekopelancongan ke Kuching, Sarawak sebagai […]

Tourism Malaysia: Visit MY Sarawak Day 2

22 Comments

Assalamualaikum & Ola guys! As promised, harini Ann nak cerita dekat you guys pengalaman hari ke 2 Ann di Kuching Sarawak, iaitu trip Ekopelancongan bersama Tourism Malaysia pada 19-23 November 2017. Yang terlepas cerita hari pertama Ann, boleh baca di sini. Pagi-pagi kita layan breakfast dulu di Riverside Majestic Hotel.. Kami bertolak jam 7am untuk […]

Tourism Malaysia: Visit MY Sarawak Day 1

27 Comments

Assalamualaikumm & salam sayang semua dari Borneo! Harap semua sihat-sihat belaka as always. This time Ann nak cerita tentang jemputan untuk mengikuti satu program bersama Tourism Malaysia, iaitu bagi mempromosikan Ekopelancongan di Kuching, Sarawak yang berlangsung pada 19-23 November 2017. 5 hari tauu nak kena tinggal makmal dan kerja penulisan untuk Thesis #annnouramasterjourney, tapi disebabkan […]

Tourism Malaysia: Ke UTM kita ! Macam-macam Ada Part 1

14 Comments

Assalamualaikum & Hi guys! Satu pepatah: Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan. Tu je pepatah yang sesuai untuk ni “adventure” kalini. Ann punya semangat nya nak pegi, sampai merempat lah sorang-sorang dekat Terminal Bersepadu Selatan tu . Ala – ala survival sikit.. hehe Bukan tunggu bus kat situ, tapi sebab van katanya nk […]

Resepi Tomyam Survival

11 Comments

Disebabkan semalam terluka hati beli tomyam kat tempat peberet tapi dapat haiwan-haiwan dalam kadaran cebisan, semalam nekad pegi beli barang sampai terkantoi pilih udang sambil cabut kepala sebelum diplastikkan udang-udang itu. Dengan peralatan yang tak mencukupi (potong bawang pakai gunting), apa ada hal, kata hidup dalam hutan pun boleh survive kan. Berbekalkan rencah tomyam yang […]

Kantoi Pulak Cabut Kepala Udang!

129 Comments

Assalamualaikumm & Hi gorgeous! Hope semua menghadapi hari² yang membahagiakan sebab Ann harini menghadapi hari yang menyetereskan (stress).. Mujur ada Kepci (mengeluh).. Yelah, harini Sabtu, biasanya weekend lah hari yang Ann akan guna untuk berjimba dekat rumah.. definisi jimba tu asal dapat borak + gelak-gelak + usik mak pun dah puas hati dah.. tapi minggu […]