Menu

Dibanjiri Keju di Cheese Banjir!

16 Comments

Assamualaikumm & Hi sang penggemar keju! Kalau yang duk “love-hate relationship” dengan cheese tu mesti dah terus keluar soalan “ehh kat mana ni kat manaa nii ommgee sedapnya nampak!” Kan kan? Ann faham lah sebab Ann pun sama juga “die hard fan” lah senang cerita dengan cheese-cheese ni. Ertikata lain, Ann pun faham sesangatt “love-hate […]

Smart Athlete, The Best Sunblock Ever!

8 Comments

Assalamualaikumm & Hi chouls! Disebabkan petang ni Ann ada food review @cheesebanjir di Desa Pandan jam 2 nanti, so pagi ni Ann decided stay hostel dulu, then lepas makan baru balik rumah. So disebabkan Ann tengah mereput pagi-pagi ni sambil melopong pandang je sekeliling bilik, Ann ternampak sunblock yang Ann beli masa nak panjat Gunung […]

My First Fun Run with NIVEA !

12 Comments

Assalamualaikumm beautiful & handsome people out there! Harini Ann nak share satu lagi aktiviti yang Ann buat di Putrajaya, iaitu di area Kolam Sukan Air, Presint 6. For the very first time, Ann join Run okayyy R.U.N. Haha at last! Ann bukan apa, selama ni duk pikir cemanalah nak lari ni jog pun semput-semput. Ann […]

Kahwin di Taman Warisan Putrajaya?

11 Comments

Assalamualaikumm semuaa! Pasti ada yang tertanya-tanya "Serius lah kahwin dekat Taman Warisan ni?" Yaaa, Ann super serious ni tau! Felda D’saji berkolaborasi bersama Taman Warisan Pertanian Putrajaya menyediakan package yang sempurna untuk perkahwinan impian anda! Di sini Ann nak cerita, sesudah lawatan di dusun Taman Warisan tempoh hari, kami disajikan dengan menu makan tengahari yang […]

MelloWhite – Kulit Cantik dalam 7 hari!

18 Comments

Assalamualaikum & Hi chuols! Semua sihat tak? Petang ni Ann hajat nak jogging, sebab rasa macam nampak “penampakan” lemak-lemak baru je kat badan ni hahaha! Tapi masalahnya hujan macam takmau berhenti je, so Ann decided untuk bercerita tentang product #MelloWhite. Dengan tagline ” Kulit lebih anjal, cerah dan berseri dalam masa 7 hari”, MelloWhite bertindak […]

Dusun Atuk-Atuk di Taman Warisan Putrajaya

11 Comments

Assalamuaikum semuaaa! Ann baru sudah join run #NIVEACareRun di Putrajaya ni peluh pun melekat lagi dekat dahi hahaha.. 2 hari berturut tau Ann di Putrajaya. Siapa berani kata kat Putrajaya tak banyak benda boleh buat? Jadi harini Ann nak cerita pengalaman Ann "membuah" di Taman Warisan Putrajaya semalam. Siapa je yang tak pernah sampai kan […]

Cantik Dengan Maydan: Dan Dan Menjadi!

11 Comments

Assalamualaikum Handsome Kings & Beautiful Queens! Hope all my lovely readers sihat-sihat harini. Yang makan banyak tu, mohon pegi timbang okay. Hahaha saje spoil mood orang sbb dengki Ann balik dari Johor, timbang berat naik 2kgs. Takpelah, yang penting hati senang kan. Tapi berat sangat pun susah hati jugak apaa hahaha #bertabahlah  So entry Ann […]

Jus Asam Kunyit Madu: Rasa yang Enak & Menyihatkan

21 Comments

Assalamualaikumm semua! Haha dengar nama Jus Asam Kunyit Madu (JAKM) ni mesti rasa seram kan? Lagi² kalau mereka yang bukan penggemar jamu. Mesti semua terbayang rasa kunyit yang kuat. Ann sendiri pun mula-mula takut nak try. Sebab Ann memang jenis yang tak boleh masuk sangat rasa "pelik-pelik" ni. Tapi kannn, dengan JAKM, Ann berita gembira […]

Review: NIVEA Protect & Care Deodorant for your underarms!

9 Comments

Assalamualaikum & Hi guys! Bila takda trip ke mana-mana minggu ni tu rasa macam aih, terpanggil2 hutan ni. Hahaha tapi chillax lah. Kurang trip, banyak lah masa untuk blogging, right? 😉 So ceritanya, I received my pack of NIVEA Protect & Care, long lasting protection for your underarms 😊 So, apa yang specialnya dengan NIVEA […]