Menu

Tourism Malaysia: Visit MY Sarawak Day 3

19 Comments

Assalamualaikummm & Hallooo guysss ! Bagi yang mengikuti pengalaman Day 1 & Day 2 di Sarawak, mesti tertunggu-tunggu kan untuk adventure yang seterusnya? (Confident itu penting lol) Day 3. Aih, hari-hari lah menarik sepanjang 5 hari di Kuching, Sarawak ni. Seperti yang Ann bagitau sebelum ni, Ann mengikuti satu program Ekopelancongan ke Kuching, Sarawak sebagai […]

Tourism Malaysia: Visit MY Sarawak Day 2

22 Comments

Assalamualaikum & Ola guys! As promised, harini Ann nak cerita dekat you guys pengalaman hari ke 2 Ann di Kuching Sarawak, iaitu trip Ekopelancongan bersama Tourism Malaysia pada 19-23 November 2017. Yang terlepas cerita hari pertama Ann, boleh baca di sini. Pagi-pagi kita layan breakfast dulu di Riverside Majestic Hotel.. Kami bertolak jam 7am untuk […]

Tourism Malaysia: Visit MY Sarawak Day 1

27 Comments

Assalamualaikumm & salam sayang semua dari Borneo! Harap semua sihat-sihat belaka as always. This time Ann nak cerita tentang jemputan untuk mengikuti satu program bersama Tourism Malaysia, iaitu bagi mempromosikan Ekopelancongan di Kuching, Sarawak yang berlangsung pada 19-23 November 2017. 5 hari tauu nak kena tinggal makmal dan kerja penulisan untuk Thesis #annnouramasterjourney, tapi disebabkan […]

Tourism Malaysia: Ke UTM kita ! Macam-macam Ada Part 1

14 Comments

Assalamualaikum & Hi guys! Satu pepatah: Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan. Tu je pepatah yang sesuai untuk ni “adventure” kalini. Ann punya semangat nya nak pegi, sampai merempat lah sorang-sorang dekat Terminal Bersepadu Selatan tu . Ala – ala survival sikit.. hehe Bukan tunggu bus kat situ, tapi sebab van katanya nk […]

Resepi Tomyam Survival

11 Comments

Disebabkan semalam terluka hati beli tomyam kat tempat peberet tapi dapat haiwan-haiwan dalam kadaran cebisan, semalam nekad pegi beli barang sampai terkantoi pilih udang sambil cabut kepala sebelum diplastikkan udang-udang itu. Dengan peralatan yang tak mencukupi (potong bawang pakai gunting), apa ada hal, kata hidup dalam hutan pun boleh survive kan. Berbekalkan rencah tomyam yang […]

Kantoi Pulak Cabut Kepala Udang!

129 Comments

Assalamualaikumm & Hi gorgeous! Hope semua menghadapi hari² yang membahagiakan sebab Ann harini menghadapi hari yang menyetereskan (stress).. Mujur ada Kepci (mengeluh).. Yelah, harini Sabtu, biasanya weekend lah hari yang Ann akan guna untuk berjimba dekat rumah.. definisi jimba tu asal dapat borak + gelak-gelak + usik mak pun dah puas hati dah.. tapi minggu […]

Dibanjiri Keju di Cheese Banjir!

16 Comments

Assamualaikumm & Hi sang penggemar keju! Kalau yang duk “love-hate relationship” dengan cheese tu mesti dah terus keluar soalan “ehh kat mana ni kat manaa nii ommgee sedapnya nampak!” Kan kan? Ann faham lah sebab Ann pun sama juga “die hard fan” lah senang cerita dengan cheese-cheese ni. Ertikata lain, Ann pun faham sesangatt “love-hate […]

Smart Athlete, The Best Sunblock Ever!

8 Comments

Assalamualaikumm & Hi chouls! Disebabkan petang ni Ann ada food review @cheesebanjir di Desa Pandan jam 2 nanti, so pagi ni Ann decided stay hostel dulu, then lepas makan baru balik rumah. So disebabkan Ann tengah mereput pagi-pagi ni sambil melopong pandang je sekeliling bilik, Ann ternampak sunblock yang Ann beli masa nak panjat Gunung […]

My First Fun Run with NIVEA !

12 Comments

Assalamualaikumm beautiful & handsome people out there! Harini Ann nak share satu lagi aktiviti yang Ann buat di Putrajaya, iaitu di area Kolam Sukan Air, Presint 6. For the very first time, Ann join Run okayyy R.U.N. Haha at last! Ann bukan apa, selama ni duk pikir cemanalah nak lari ni jog pun semput-semput. Ann […]