Menu

Cantik Dengan Maydan: Dan Dan Menjadi!

11 Comments

Assalamualaikum Handsome Kings & Beautiful Queens! Hope all my lovely readers sihat-sihat harini. Yang makan banyak tu, mohon pegi timbang okay. Hahaha saje spoil mood orang sbb dengki Ann balik dari Johor, timbang berat naik 2kgs. Takpelah, yang penting hati senang kan. Tapi berat sangat pun susah hati jugak apaa hahaha #bertabahlah  So entry Ann […]

Jus Asam Kunyit Madu: Rasa yang Enak & Menyihatkan

21 Comments

Assalamualaikumm semua! Haha dengar nama Jus Asam Kunyit Madu (JAKM) ni mesti rasa seram kan? Lagi² kalau mereka yang bukan penggemar jamu. Mesti semua terbayang rasa kunyit yang kuat. Ann sendiri pun mula-mula takut nak try. Sebab Ann memang jenis yang tak boleh masuk sangat rasa "pelik-pelik" ni. Tapi kannn, dengan JAKM, Ann berita gembira […]

Review: NIVEA Protect & Care Deodorant for your underarms!

9 Comments

Assalamualaikum & Hi guys! Bila takda trip ke mana-mana minggu ni tu rasa macam aih, terpanggil2 hutan ni. Hahaha tapi chillax lah. Kurang trip, banyak lah masa untuk blogging, right? 😉 So ceritanya, I received my pack of NIVEA Protect & Care, long lasting protection for your underarms 😊 So, apa yang specialnya dengan NIVEA […]

Review: Nasi Bamboo/Buluh Rendangan Cherry

10 Comments

Assalamualaikumm & Hii semuaaa. Salam Awal Muharram. Semoga tahun nie lebih baik lagi dari tahun-tahun sebelum nie. Hehe jadi harini Ann nak review tentang satu kedai makan ni di Kempas Baru Johor. Ann ke Johor minggu ni sebab Ann ada poster competition di UTM Skudai. Kalau ada yang tertanya-tanya so macam mana, jawapannya, Ann kalah […]

Welcome Mome!

14 Comments

Assalamualaikum semua ! Monday blues chuols? lolss Monday kalini special sikit. Sikit pun tak rasa stress, even sangat2 excited nak pegi campus hahaha kenapa? Sebab…. tazabarrrr nak tunggu kemunculan Mome! Mome tu apa? Nahh, belanja sikit gambar Mome. So, introducing Mome, my new partner a.k.a partner in crime lol! Alkisahnya cemana boleh "terdapat" Mome ni, […]

Review: Cendol Kg. Baru Sedap Meletopsss

11 Comments

Assalamualaikummm & Hi Semuaaaaa! Disebabkan esok ada presentation progress utk Master Study Ann, tetiber datanglah angin kemalasan yang amat sangat bila tengah² buat slides ni kan. Almaklum, nak cari idea utk letak dalam slides ni memang melemahkan segala urat² dan saraf² semua 😂 Secara tak sengaja lah Ann terbuka gallery kat phone, dan tak sengaja […]

Review: Kedai Mee Cina Salam Noodles (Halal Cinese Food)

15 Comments

Nak cerita, disebabkan semalam birthday mak, so kita ni dah tergedik² nak balik rumah, padahal Isnin baru je balik campus lol. Pagi² pukul 7 dah call mak. Yeayy jadilah orang pertama yang wish hahaha dapat tahu pula, abang ambil cuti sebab birthday mak. Nak bawak mak gi jalan katanya. Lagilah termenggeletis hati ni membuak² nak […]

Dah nak rayaaa dahhh!

15 Comments

Haha yesss. Harini Jumaat, lusa raya. But kita still stuck dekat university, ambil sample. Haha sabor jela hati ! 😂  Tepung, gula, dsb duk nunggu je nak "dijadikan" kuih raya dekat rumah tu. Haha bertabahlah 😌 harap2 mak dah sesiap lah masak nenas buat jem. Satu family kata "Ka, tahun ni takpayah lah buat kuih. […]

Durian #Kendurian 2017 Part 1

13 Comments

Misi mencari durian buffet #makansampaimuntah buat masa sekarang masih belum terlaksana 😌😌 takpelah, belum rezeki kot nak repeat kejadian makan durian sampai setahun takmau durian dah hahaha 😂😂 So, takde buffet pun, kalau dah hantu durian tu hantu jugak la kan. Setakat ni, baru 4 kali dah makan durian,dalam masa 6 harihahahaha 😳😳  So, First, durian […]