Menu

Review: Nasi Bamboo/Buluh Rendangan Cherry

10 Comments

Assalamualaikumm & Hii semuaaa. Salam Awal Muharram. Semoga tahun nie lebih baik lagi dari tahun-tahun sebelum nie. Hehe jadi harini Ann nak review tentang satu kedai makan ni di Kempas Baru Johor. Ann ke Johor minggu ni sebab Ann ada poster competition di UTM Skudai. Kalau ada yang tertanya-tanya so macam mana, jawapannya, Ann kalah […]

Welcome Mome!

14 Comments

Assalamualaikum semua ! Monday blues chuols? lolss Monday kalini special sikit. Sikit pun tak rasa stress, even sangat2 excited nak pegi campus hahaha kenapa? Sebab…. tazabarrrr nak tunggu kemunculan Mome! Mome tu apa? Nahh, belanja sikit gambar Mome. So, introducing Mome, my new partner a.k.a partner in crime lol! Alkisahnya cemana boleh "terdapat" Mome ni, […]

Review: Cendol Kg. Baru Sedap Meletopsss

11 Comments

Assalamualaikummm & Hi Semuaaaaa! Disebabkan esok ada presentation progress utk Master Study Ann, tetiber datanglah angin kemalasan yang amat sangat bila tengah² buat slides ni kan. Almaklum, nak cari idea utk letak dalam slides ni memang melemahkan segala urat² dan saraf² semua 😂 Secara tak sengaja lah Ann terbuka gallery kat phone, dan tak sengaja […]

Review: Kedai Mee Cina Salam Noodles (Halal Cinese Food)

15 Comments

Nak cerita, disebabkan semalam birthday mak, so kita ni dah tergedik² nak balik rumah, padahal Isnin baru je balik campus lol. Pagi² pukul 7 dah call mak. Yeayy jadilah orang pertama yang wish hahaha dapat tahu pula, abang ambil cuti sebab birthday mak. Nak bawak mak gi jalan katanya. Lagilah termenggeletis hati ni membuak² nak […]

Dah nak rayaaa dahhh!

15 Comments

Haha yesss. Harini Jumaat, lusa raya. But kita still stuck dekat university, ambil sample. Haha sabor jela hati ! 😂  Tepung, gula, dsb duk nunggu je nak "dijadikan" kuih raya dekat rumah tu. Haha bertabahlah 😌 harap2 mak dah sesiap lah masak nenas buat jem. Satu family kata "Ka, tahun ni takpayah lah buat kuih. […]

Durian #Kendurian 2017 Part 1

13 Comments

Misi mencari durian buffet #makansampaimuntah buat masa sekarang masih belum terlaksana 😌😌 takpelah, belum rezeki kot nak repeat kejadian makan durian sampai setahun takmau durian dah hahaha 😂😂 So, takde buffet pun, kalau dah hantu durian tu hantu jugak la kan. Setakat ni, baru 4 kali dah makan durian,dalam masa 6 harihahahaha 😳😳  So, First, durian […]

May Lady Bug ❤

0 Comment

180519XX – 18052017 | Thank you for all the birthday wishes, the presents, the celebrations, the time spent, and the du’a from all of you. Semoga doa yang baik² itu keatas kalian juga. I tried my best replying to all & sangat menghargai ingatan from you guys. Pada yang sanggup bersengkang mata tunggu 12am utk wish […]

Gunung Liang East [1933 M / 6342 ft] & Gunung Liang West [1933 M / 6342 ft]

15 Comments

Terjah trip orang lagi, and yeah i survived! Hahaha and the longest daypack trip setakat ni. Dekat 22 jam dalam hutan, kalah yong belar daypack hm hm 😌😌 super thanks to makhluk yang sabar bersabar sweep kita even mahkluk tu kind of menyakitkn hati jgk la bila kita letih nk rehat kejap dia tepuk2 beg suh jalan […]